Refluxul gastroesofagian, 3 remedii casnice eficiente

Refluxul gastroesofagian, 3 remedii casnice eficiente

Refluxul gastroesofagian este o problemă de sănătate foarte frecventă la adulți, atât la bărbați, cât și la femei. Această afecțiune provoacă arsuri și dureri, atât la nivelul esofagului, cât și la nivelul gâtului, și înrăutățește calitatea vieții celor care suferă de aceasta în mod obișnuit.

Este important să subliniem faptul că a avea aciditate sau reflux sporadic nu este același lucru cu a fi diagnosticat cu boală cronică de reflux gastroesofagian. Cu toate acestea, pe lângă examinarea medicală, există câteva remedii la domiciliu care ne pot ajuta să ameliorăm această boală într-un mod natural.

1. Miere de albine

Mierea de albine, datorită densității și vâscozității sale, are virtutea de a sta o vreme în esofag. Acesta din urmă asigură acoperire pe întreaga membrană mucoasă, care exercită o acțiune antiinflamatoare și antibacteriană.

Dacă alegeți miere, vă recomandăm să luați o miere de bună calitate și să o consumați crudă. Astfel, ne asigurăm că își păstrează proprietățile intacte și că nu conține aditivi nesănătoși.

2. Ghimbir

Rizomul de ghimbir este un remediu natural eficient pentru tratarea refluxului acid și a afecțiunilor digestive în general. Poate fi și o soluție pentru copiii care suferă sporadic de această boală. În plus, femeile însărcinate îl pot consuma pentru a vindeca refluxul gastroesofagian, greața și vărsăturile.

Doza corectă este cuprinsă între 1 și 1,5 grame de ghimbir uscat praf pe zi și poate fi administrată cu o jumătate de oră înainte de mese sau în momentul refluxului. De asemenea, îl puteți lua sub formă de infuzie sau extract (conform instrucțiunilor producătorului).

Citește și: 4 remedii pentru reglarea menstruației

3. Lemn dulce

Lemnul dulce este un remediu natural și casnic pentru tratarea inflamației stomacului. Mai exact, recomandăm preparatele de lemn dulce deglicirizat, care conține mai puțin de 1% acid glicirizic.

Datorită acestui tip de extracte de lemn dulce, sunt evitate efectele secundare ale acestei componente pe termen lung (hiperkaliemie, hipertensiune și retenție de sodiu). Cu toate acestea, persoanele cu tensiune arterială crescută ar trebui să o ia întotdeauna sub supraveghere medicală.

Astăzi putem găsi lemn dulce sub formă de pastile, bomboane, extracte etc. Cu toate acestea, vă recomandăm să vă bazați pe conținutul de acid glicirizic al produsului pe care îl alegeți.

În cele din urmă, puteți opta pentru oricare dintre aceste trei remedii în funcție de caracteristicile și proprietățile lor. De asemenea, puteți prepara o infuzie de lemn dulce și ghimbir în fiecare zi și o puteți îndulci cu miere de albine.

Alte sfaturi eficiente pentru refluxul gastroesofagian

Pe lângă aceste remedii casnice pentru refluxul gastroesofagian, anumite modificări ale stilului nostru de viață ne pot ajuta să îmbunătățim această afecțiune. Iată următoarele sfaturi:

  • Mențineți o greutate echilibrată și luptați împotriva supraponderalității: acumularea de grăsime crește presiunea în abdomen.
  • Evitați obiceiurile toxice precum fumatul și consumul de alcool.
  • Evitați ingerarea alimentelor cu 3 ore înainte de culcare.
  • Ridicați puțin vârful patului, astfel încât corpul dvs. să fie înclinat puțin, ceea ce va împiedica revărsarea.
  • Evitați anumite alimente care pot agrava refluxul gastroesofagian: condimente fierbinți, exces de grăsimi, ciocolată, acizi citrici, roșii, cafea și mentă.

Sursa: amelieoretasante.com

One thought on “Refluxul gastroesofagian, 3 remedii casnice eficiente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *