Este uleiul de măsline cu adevărat bun pentru tine?

Este uleiul de măsline cu adevărat bun pentru tine?

Uleiul de măsline este un element esențial în dulapul nostru și un element esențial al dietei mediteraneene. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți pentru a profita din plin de beneficiile sale pentru sănătate.

Care sunt avantajele și dezavantajele pentru sănătate ale uleiului de măsline?

Uleiul de măsline este excelent pentru sănătate, datorită bogăției sale în acizi grași mononesaturați omega-9. Consumul lor este asociat cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și niveluri mai scăzute de colesterol total și LDL-colesterol (colesterol „rău”) în sânge.

De asemenea, este bogat în polifenoli, antioxidanți care încetinesc îmbătrânirea celulară și în vitaminele K (coagularea sângelui și rezistența osoasă) și E (elasticitatea pielii).

Cu toate acestea, conține 100% grăsimi și, prin urmare, rămâne caloric (90 kcal / lingură este mai mult decât untul). În general, vă recomandăm 2 linguri pe zi, din cele 4 linguri de ulei vegetal recomandate zilnic.

Ulei de măsline virgin sau extravirgin?

Ambele sunt obținute printr-un proces mecanic, fără „extras”, uleiul de măsline trebuie să îndeplinească criteriile chimice și gustative, în special pe procentul de aciditate (mai puțin de 0,8%).

Putem găti totul cu ulei de măsline?

Poate fi folosit pentru condimente și gătit. Punctul de fum al uleiului de măsline extravirgin este în jurul formării de compuși nocivi.

Aveți grijă, totuși, să nu-l folosiți la prăjit! Deoarece ne lipsește chiar mai mult omega-3 decât omega-9, alternăm cu alte uleiuri (rapiță, nucă sau semințe de in), pentru a le rezerva pentru condimente.

Sticlă de sticlă sau plastic?

Sticlele din plastic protejează mai puțin uleiul. Idealul este o sticlă de sticlă opacă și păstrați-o într-un dulap. Cele vândute într-un recipient de fier sunt, de asemenea, mai bine protejate. Foto: pixabay.com

Sursa: santemagazine.fr

Citeşte şi: Descoperire de referinţă în lupta cu Alzheimer

One thought on “Este uleiul de măsline cu adevărat bun pentru tine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *