Ylang Ylang, beneficii uimitoare

Ylang Ylang, beneficii uimitoare

Ylang Ylang este un arbore originar din Indonezia și Filipine, de unde s-a răspândit ulterior în regiunile tropicale. Copacul atinge înălțimea de până la 20 metri, având flori mari, delicate, de culoare verde-galbenă, mov sau roz intens și un parfum dulceag exotic.

În Indonezia există o tradiție ca patul de nuntă, la tinerii căsătoriți, să fie presărat cu flori de ylang ylang.

Dar, să revenim la proprietățile lui. Din florile mature, proaspăt culese se obține uleiul eteric, prin antrenare cu vapori de apă. O parte din flori este supusă extracției cu solvenți organici. Uleiul din Indonezia se extrage numai prin distilare, având un randament mai redus. Uleiul rezultat este un lichid slab gălbui, cu miros foarte intens, floral, dulceag, narcotic, foarte persistent. Proprietățile terapeutice sunt calmante, sedative, antidepresive și afrodisiace.

Acțiunile specifice ameliorează starile depresive, de anxietate, frică, frustrare, stres, excese de gelozieJ. Intervine în insomnii, tensiune nervoasă și palpitații asociate cu anxietate și panica. Combate hipertensiunea arterială, tahicardia, extrasistolele și dereglările în circulația periferică a sângelui. La persoanele cu alopecie stimulează creșterea părului.

Băile și masajele cu ulei au efecte contra stărilor tensionate, favorizând reglarea sistemului nervos central.

Cremele și uleiul eteric intră în arsenalul de îngrijire a pielii, în afecțiuni ale pielii (acnee), înțepăturile de insecte și în îngrijirea tenurilor grase.

În produsele alimentare sunt folosite fructele puternic aromate.

În parfumerie, uleiul de ylang ylang este prezent în obținerea parfumurilor de înaltă calitate. În compozițiile florale și orientale se asociază cu trandafir, iasomie, iris, garoafe, palmarosa, vetiver, cuișoare, eucalipt, bergamota, patchouli.

În cazul infecțiilor de la nivelul scalpului putem folosi un amestec din câteva picături de ulei esențial de Ylang Ylang și ulei esențial de anason în ulei virgin de nucă de cocos. (10 picături de ulei, la o lingură de ulei purtător).

Te-ar putea interesa și: Piperul de baltă

Ca acțiune sebum-reglatoare putem folosi uleiul de jojoba, la care se adaugă 1 sau 2 picături de ulei esențial de Ylang Ylang. Acest amestec se aplică pe piele prin masaj circular.

Când dorim o acțiune sebum-stimulatoare asupra pielii uscate se folosește uleiul virgin de nucă de cocos, la care se adaugă 1 sau 2 picături de ulei esențial de ylang ylang.

De reținut, să nu aplicăm niciodată un ulei esențial direct pe piele! Întotdeauna trebuie să îl adăugăm la o substanță conductoare (ulei vegetal).

Autor: Ing. Drd. Daniela Troia

www.herbalrom.ro

One thought on “Ylang Ylang, beneficii uimitoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *