Spirulina, 5 precauții și contraindicații

Spirulina, 5 precauții și contraindicații

Spirulina este o algă care crește cu usurință în zonele deșertului și mai mult unde apa este alcalină. Datorită cantității de nutrienți pe care o oferă, este considerat un superaliment. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu prezintă unele contraindicații.

Beneficiile spirulinei

Diverse studii subliniază că, datorită componentelor sale, are efecte în prevenirea anumitor boli și asupra consolidării sistemului imunitar:

  • Antioxidant și antiviral.
  • Reține metalele grele.
  • Reglează glicemia și nivelul colesterolului.

Care sunt precauțiile și contraindicațiile în ceea ce privește spirulina?

1. Persoanele cu tulburări de sângerare

Spirulina are un efect anticoagulant. Cu alte cuvinte, încetinește acțiunea trombocitelor care blochează leziunile din vasele de sânge. Astfel, acțiunea naturală de oprire a sângerării este afectată.

În acest sens, persoanele care iau medicamente cu același efect, pentru patologii cum ar fi fibrilația atrială sau ictus, ar trebui să evite spirulina. Pacienții cu tulburări de sângerare pot intensifica debutul hematoamelor și sângerări severe.

Citește și: Molnupiravir, ar pentru bloca transmiterea Covid-19

2. Femeile gravide sau care alăptează

Nu există date precise cu privire la efectele acestui supliment în timpul sarcinii. Cu toate acestea, este cunoscut faptul că algele pot fi contaminate cu toxine sau metale grele.

Otrăvirea cu metale grele este o boală gravă care afectează diferite organe. Creierul, rinichii și globulele roșii sunt sensibile la acumularea acestor produse toxice care, pe termen mediu, prezintă un risc crescut de a dezvolta alte patologii.

Placenta și unitatea de comunicare dintre făt și mamă sunt, de asemenea, plauzibile pentru a fi intoxicate cu metale grele. Prin urmare, cel mai bine este să fie atente cu utilizarea spirulinei în timpul sarcinii.

3. Persoanele cu patologii autoimune

Chiar dacă ingestia sa întărește sistemul imunitar, în anumite situații, cum ar fi scleroza multiplă, lupusul, artrita reumatoidă și alte boli cu aceeași bază, spirulina ar putea consolida acest efect și, astfel, agrava aceste condiții. Prin urmare, se recomandă evitarea consumului.

4. Alergii

Potrivit unor studii, spirulina poate avea o componentă alergică. Prin urmare, poate genera reacții adverse. Deși expunerea la spirulina este necesară pentru a o detecta, cei care suferă deja de alte alergii alimentare ar trebui să exercite prudență extremă.

5. Pacienții cu fenilcetonurie

Fenilcetonuria este o boală ereditară cu o rată scăzută de debut în populație. La acești pacienți, există o modificare a metabolismului aminoacidului numit fenilalanină.

Pentru aceste persoane, ingestia de produse care conțin alge este contraindicată.

Sursa: amelioretasante.fr

One thought on “Spirulina, 5 precauții și contraindicații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *