Molnupiravir, ar pentru bloca transmiterea Covid-19

Molnupiravir, ar pentru bloca transmiterea Covid-19

Molnupiravir este studiat acum de cercetători pentru a fi administrat pe cale orală, și care ar putea bloca infectarea pacienților în 24 de ore, limitându-se apariția focarelor.

În timp ce comercializarea unui vaccin este mai relevantă decât oricând, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Georgia lucrează în prezent pentru a trata infecția cu un nou medicament antiviral numit „MK-4482 / EIDD-2801” sau „Molnupiravir” (după denumirea sa comercială). Și conform descoperirilor lor recente publicate în revista Nature Microbiology, această moleculă ar putea suprima complet transmiterea virusului în 24 de ore.

Blocați rapid transmisia SARS-CoV-2

Cercetătorii au descoperit inițial că medicamentul era puternic împotriva virusurilor gripale. „Aceasta este prima demonstrație a unui medicament oral pentru a bloca rapid transmiterea SARS-CoV-2. Acest lucru ar putea fi un joc-changer”, spune profesorul Richard Plemper, care a condus studiul.

Echipa științifică afirmă că scopul nu este de a dezvolta un tratament singur, ci mai degrabă de a opri transmiterea pe scară largă a SARS-CoV-2 până când vaccinarea în masă este disponibilă la nivel mondial.

Scopul: limitarea apariției focarelor

Medicamentul are avantajul de a fi administrat pe cale orală, spre deosebire de alte terapii studiate în prezent. Tratamentul cu Molnupiravir poate fi început mai devreme pentru un beneficiu potențial triplu: inhibarea progresiei infecției într-o formă severă, scurtarea fazei infecțioase pentru ameliorarea echilibrului emoțional și socio-economic al detenției prelungite și limitarea riscului de focare. Acesta din urmă este testat în prezent pe dihori, animale care sunt sensibile la virus și capabile să-l transmită în același mod ca și oamenii.

Aceste teste au constatat că medicamentul are o activitate cu spectru larg împotriva virusurilor ARN respirator și că tratamentul animalelor infectate a redus semnificativ cantitatea de particule virale excretate, reducând astfel riscul de transmitere. „Aceste proprietăți au făcut din MK-4482 /EIDD-2801 un candidat puternic pentru controlul farmacologic al COVID-19”, spune profesorul Richard Plemper. „Credem că dihorii sunt un model de transmisie relevant, deoarece se răspândesc cu ușurință SARS-CoV-2, dar, în general, nu dezvoltă boli grave. Acest lucru seamănă foarte mult cu răspândirea SARS-CoV-2 la adulții tineri. »

Citește și: Salvia, proprietăţi şi contraindicaţii

Teste concludente pe animale

Cercetătorii au infectat șase dihori cu SARS-CoV-2 și au inițiat tratamentul cu Molnupiravir când toate animalele au început să excreta virusul prin nas. Când au plasat trei animale infectate și tratate în aceeași cușcă ca dihorii normali de „contact”, niciunul dintre ele nu a fost infectat. În comparație, dihorii „contacți” de la cei trei dihori infectați care au primit doar un placebo au fost infectate. Oamenii de știință cred că, dacă aceste date preliminare sunt traduse cu succes la om. Pacienții care primesc acest medicament nu mai pot fi surse de infecție în termen de 24 de ore de la începerea tratamentului oral.

Medicamentul Molnupiravir este în prezent în studii clinice de fază II/III, unde este testat la trei doze diferite la fiecare 12 ore timp de cinci zile la pacienții cu COVID-19. Dar datele nu sunt de așteptat să fie disponibile până cel puțin mai 2021.

Sursa: santemagazine.fr

One thought on “Molnupiravir, ar pentru bloca transmiterea Covid-19

Comments are closed.