Smartphone-ul, 5 locuri unde nu trebuie pus niciodată

Smartphone-ul, 5 locuri unde nu trebuie pus  niciodată

Smartphone-ul a devenit o extensie a corpului și creierului nostru, întotdeauna la îndemână. Ne petrecem cea mai mare parte a timpului conectat la smartphone-ul nostru și, uneori, avem obiceiul să îl plasăm în locuri care nu sunt întotdeauna potrivite pentru sănătatea noastră. Iată cinci exemple:

Smartphone-ul nu se pune în buzunar

Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a clasificat câmpurile electromagnetice produse de telefoanele mobile drept posibili agenți cancerigeni la om. Așezarea acestor dispozitive într-o geantă de mână mai degrabă decât într-un buzunar al pantalonilor, lângă sistemul de reproducere, ar reduce riscul de probleme de fertilitate. Printre altele, așezarea cu un telefon în buzunar poate provoca probleme cu spatele, potrivit revistei Reader.

În sutien

Deși niciun studiu nu a reușit să stabilească o legătură certificată, unele lucrări sugerează un risc crescut de cancer de sân la persoanele care își pun smartphone-ul în sutien. Un alt motiv bun pentru a evita acest lucru: bacteriile care irită pielea se pot găsi pe ecran.

În pat

Păstrarea unui telefon sub pernă ar putea acumula căldură și ar putea reprezenta un pericol de incendiu, mai ales dacă își reîncarcă bateria. Lumina albastră poate interfera și cu calitatea somnului. Și, desigur, undele emise de un smartphone sunt aceleași cu cele emise de un cuptor cu microunde. Pentru a limita riscurile, activați modul avion sau lăsați telefonul în afara dormitorului.

Aproape de față

Vrei o piele frumoasă? Începeți prin utilizarea căștilor și păstrați suprafața smartphone-ului departe de față. Bacteriile de pe ecrane vă pot crește șansele de acnee, iritații și chiar riduri, relatează Reader’s Digest.

În toalete

Este greu să rămâi fără telefonul tău în baie și, totuși, nu este o idee prea bună. Potrivit unui studiu publicat de revista Applied and Environmental Microbiology, orice obiect aflat la mai puțin de un metru de la o toaletă ar putea intra în contact cu bacterii sau viruși care rămân în aer.

Sursa: santemagazine.fr

Citeşte şi: Prune: de ce e bine să le consumăm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *