Emodin poate preveni cancerul de colon

Emodin poate preveni cancerul de colon

Emodin, compusul activ din anumite plante, poate preveni cancerul de colon la șoareci, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Carolina de Sud.

Fiziologii care au realizat acest studiu spun că acest lucru se datorează, probabil, capacității emodinei de a reduce numărul de macrofage pro-tumorale (un tip de celulă imunitară care poate promova tumorigeneza).

Pe lângă compusului dacă ar putea preveni cancerul de colon, cercetătorii au dorit, în mod special, să știe dacă proprietățile sale de combatere a cancerului „ar putea fi atribuite acțiunilor sale asupra celulelor imune și în special macrofagelor”, a spus Angela Murphy, Ph.D., co-autor al studiului.

Emodinul a fost testat pe rozătoare pentru a reduce atât numărul de polipi, cât și dimensiunea acestora. De asemenea, șoarecii tratați cu emodin „au prezentat macrofage asemănătoare M2 protumorigenice inferioare în colon”, au scris cercetătorii în studiu.

Potrivit Societății Americane de Cancer, factorii de risc pentru cancerul de colon includ:

  • obezitatea
  • inactivitate fizică
  • diete bogate în carne roșie
  • fumatul
  • consumul de alcool
  • vârsta peste 50 de ani.

Angela Murphy spune că aproximativ 70% din cazurile de cancer de colon pot fi atribuite dietei sau altor factori de stil de viață. Acest studiu ridică speranța că un consum zilnic de fructe și legume proaspete care conțin emodin ar putea preveni cancerul de colon la oameni.

Sursa: Physiology.com

Te-ar putea interesa și: Spasmul hohotului de plâns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *