Distanțarea socială și remedii terapeutice

Distanțarea socială și remedii terapeutice

Distanțarea socială, regulile, de orice tip, sunt acceptate diferit de oameni în funcție de o serie de criterii, dar și de nevoi personale. Ele sunt stabilite de familie sau societate plecând de la premisa că oferă siguranță. Și, în cele mai multe cazuri așa se și întâmplă, obiectivul este atins prin respectarea lor. Interdicțiile au o nuanță mai aspră în sensul că ele sunt clare, măsurabile și nerespectarea lor atrage sancțiuni.

În ultima perioadă, presărată cu multiple restricții, urmărim aproape zilnic în ce zonă de restricții suntem pentru a ști ce reguli să respectăm și ce culoar să urmăm. Orice schimbare presupune reașezarea agendei și a rutinei zilnice atât la copii, cât și la adulți.

Deși timpul pentru noi înșine este necesar și poate fi o pauză binevenită, o perioadă lungă și impusă extern poate avea un impact semnificativ asupra stării noastre generale. Lipsa actuală de certitudine cu privire la momentul în care se va termina distanțarea socială poate, de asemenea, să compună probleme legate de izolarea prelungită.

Când ne atingem suntem mai puțin ostili și furioși. Această stare noua pe care o încercăm cu toții poate duce la:

  • probleme de somn,
  • un sistem imunitar slăbit,
  • sentimente de depresie sau anxietate,
  • alte complicații de sănătate,
  • tulburări emoționale. 

Consecințele izolării sociale și ale singurătății sunt preocupări vitale cu care se confruntă acum atât adulții, cât și copiii. Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face dacă vă confruntați cu distanțarea socială pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine:

  • Folosiți tehnologia pentru a rămâne conectat cu familia și prietenii 
  • Mențineți un program, o rutină zilnică și o igienă de îngrijire personală  
  • Alegeți o varietate de activități și alternați-le pentru a evita monotonia
  • Preocupați-vă de hobby-uri și încurajați copiii în activități interesante
  • Ieșiți afară și faceți mișcare, rămâneți activi. Sănătatea corporală are beneficii mentale
  • Rămâneți centrat, mențineți echilibrul personal continuând cu activități de mișcare, de echilibru prin yoga, chiar găsirea liniștii în momente simple, cum ar fi să stai cu o ceașcă de cafea sau ceai, să te uiți pe fereastră sau să asculți muzică frumoasă te poate ajuta să te așezi
  • Căutați sprijin specializat. Dacă aveți deja un consilier sau un terapeut care vă sprijină, explorați această oportunitate fie prin vizite la birou, telefonic, fie consiliere online.

Echipa Papillon Clinique vă stă la dispoziție cu metode terapeutice de adaptare la noile condiții sociale și emoționale și evoluția către alte forme de interacțiune, permițându-vă  să obțineți sprijinul de care aveți nevoie în această perioadă când distanțarea socială e sintagma cea mai des auzită.

Contactați-ne pentru o programare!

Telefon 0722.297.527

www.papillonclinique.ro

Autor : Autor: Iren A. IONIȚA – Terapeut, specialist în recuperarea copiilor cu dizabilități și logopedie specială

Foto: pixabay.com

Citește și: Măgura Ocnei, mănăstirea din cer

One thought on “Distanțarea socială și remedii terapeutice

Comments are closed.