Curcuma, antiinflamatoare și stimulatoare

Curcuma, antiinflamatoare și stimulatoare

Desigur, curcuma este mai presus de toate un condiment delicios. Dar cercetătorii o studiază îndeaproape, deoarece ar fi un atu major în prevenirea diferitelor boli …

Pe lângă capacitatea sa de a colora mâncărurile de aici și de oriunde cu un galben auriu magnific, această componentă principală a curryului este extrem de antioxidantă. Activitatea sa este comparabilă cu cea a vitaminelor C și E, iar studiile au arătat rolul său esențial în lupta împotriva bolilor neurodegenerative.

Ucigașul tumorii

Cea mai remarcabilă proprietate a sa este, fără îndoială, acțiunea anticancerigenă. În Franța, Dr. David Servan-Schreiber a lucrat cel mai mult la acest subiect, demonstrând capacitatea sa de a bloca dezvoltarea tumorilor. Unele studii tind chiar să demonstreze că ar putea duce la regresia anumitor mase tumorale! Modul său de acțiune? Acționează direct asupra enzimelor și genelor prin inhibarea proliferării multor linii celulare canceroase. Potrivit dr. Béliveau, oncolog renumit, o linguriță de curcuma pe zi ar fi suficientă pentru a oferi protecție.

Antiinflamator și antimicrobian natural

Acționând împotriva inflamației, are grijă de imunitatea noastră și are și o putere antiinfecțioasă, curcumina pe care o conține acționând direct asupra germenilor dăunători.

Stimulant al ficatului, prieten al stomacului

Beneficiile sale digestive au fost, de asemenea, demonstrate de diferite studii. Una dintre funcțiile fundamentale ale ficatului este de a secreta un lichid galben, bila, care este implicată în digestia și asimilarea grăsimilor din intestin. Ei bine, extractul de curcumă crește secreția de acizi biliari cu peste 100%, precum și solubilitatea sărurilor biliare. Prin stimularea funcțiilor hepatice și accelerarea contracției vezicii biliare, permițând o mai bună evacuare a bilei în intestin, ne permite să digerăm mai bine.

Turmericul ar proteja, de asemenea, stomacul: cercetătorii thailandezi au observat o regresie completă a ulcerelor duodenale și gastrice la 75% dintre subiecții cărora li s-au administrat 3 g de turmeric pe zi, împărțit în 5 doze timp de 4 până la 12 săptămâni. Ei au emis ipoteza că această proprietate anti-ulceră se poate datora activității antihistaminice și antibacteriene a turmericului.

Citește și: Polenul, beneficii şi proprietăţi

Asocierile potrivite

Dacă proprietățile sale antioxidante sunt principalele sale proprietăți, curcumina, este slab asimilată de organism. În plus, curcuma utilizată în mod tradițional în alimente conține doar 2 până la 3% curcumină. Procent redus + absorbție redusă, ce păcat! Din fericire, prezența piperinei (unul dintre compușii principali ai piperului) crește absorbția curcuminei cu 154%. Prin urmare, în felurile dvs. de mâncare, nu uitați să combinați în mod sistematic piperul și curcuma. Și planificați un măr sau grapefruit pentru desert: una dintre componentele acestor plante, quercetina, promovează, de asemenea, buna absorbție a curcuminei.

Sursa: topsante.com

One thought on “Curcuma, antiinflamatoare și stimulatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *