Cunoașteți sindromul ratonului?

Cunoașteți sindromul ratonului?

O prăjitură aici, o bucată de brânză acolo… aveți obiceiul să gustați pe tot parcursul zilei? Este posibil să suferiți de sindromul ratonului. Ce este mai exact? Ce consecințe are pentru sănătatea ta?

Sifon, bomboane, prăjitură, brânză, fructe… la orice oră din zi sau din noapte… Gustările intempestive pot părea inofensive la momentul respectiv, dar nu sunt lipsite de consecințe. Are un efect absolut dezastruos, pentru că există o secreție permanentă de insulină, care provoacă hipoglicemie reactivă, ceea ce înseamnă că omul, în doi ani, poate lua între 5 și 15 kilograme.

Iar consecințele nu se opresc la această creștere dăunătoare în greutate. Cine spune sindromul ratonului, eventual spune diabet, infarct de la 30, 35 de ani, hipertensiune arterială, supraponderabilitate mare cu toate problemele biomecanice cu care se comportă acesta, depresie, Alzheimer etc. , avertizează specialiștii.

Cum să lupți cu sindromul ratonului?

Ce se află în spatele acestor obiceiuri proaste? Consumul compulsiv de dulciuri, gumă de mestecat, tutun, dar și stresul și capacitatea de a avea alături pervertiți narcisici polimorfi care te ucid psihologic. Pe scurt, compensezi oboseala și anxietatea prin hiperalimentare. Pentru a remedia acest lucru, o singură soluție, potrivit medicului: „reveniți în armonie”.

Te-ar putea interesa și: Orice aliment interzis e mai tentant

Acest lucru necesită voință și rigoare. În primul rând, trebuie să înveți să dormi din nou, să te trezești devreme, să iei micul dejun cu proteine, și nimic înainte de prânz, care va fi un prânz structurant cu pește. Spuneți-vă că singurul lucru pe care îl vei consuma între masă și cină este apă, poate un iaurt pentru a gestiona pofta, dar niciodată consumul iterativ la fiecare două ore. Cu alte cuvinte, reconectați-vă cu un ritm alimentar obișnuit, adoptați o dietă echilibrată și găsiți strategii de coping pentru a lupta împotriva cracking-ului. Dacă este necesar, pentru a scăpa de sindromul ratonului, nu ezitați să solicitați ajutorul unui specialist (dietetician, nutriționist, psiholog etc.).

Sursa: Dr Christian Recchia, Yahoo!Life

2 thoughts on “Cunoașteți sindromul ratonului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *