Castravetele – beneficii mari, calorii puține

Castravetele – beneficii mari, calorii puține

Castravetele este una dintre cele mai cultivate și consumate legume din lume fiind foarte sănătoasă și hrănitoare. Poate fi consumat într-o salată bună, cu alte legume sau pe cont propriu. Descoperiți beneficiile castraveților.

Beneficiile castravetelui pentru hidratare

Castravetele este 90% apă. Prin urmare, este ideal pentru hidratarea zilnică de care avem nevoie.

Castravetele ameliorează arsurile solare

Amintiți-vă că este important să aplicați o protecție solară bună înainte de expunerea la soare, dar dacă din anumite motive soarele v-a ars, să știți că în mod sigur castraveții ajută la reglarea acidității pielii. Deci, dacă aplicați această legumă pe piele, aceasta va ajuta la ameliorarea arsurii.

Favorizează eliminarea toxinelor

Datorită conținutului ridicat de apă, castravetele ajută la eliminarea toxinelor. În plus, consumul său regulat promovează dizolvarea pietrelor la rinichi. O modalitate bună de a o mânca este de a face apă de castravete. Tot ce ai nevoie pentru asta este apă, castravete și puțin zahăr. Veți obține suc delicios și sănătos!

Conține o mulțime de substanțe nutritive esențiale

Consumul de castraveți ne oferă o cantitate mare de vitamine de care organismul nostru are nevoie zilnic. Acest lucru se datorează faptului că conține vitaminele A, B și C care furnizează energie și ajută sistemul imunitar să funcționeze corect. De asemenea, conține 12% din necesarul vitamina C pe care trebuie să o consumăm în fiecare zi.

Castravetele conține potasiu, siliciu și magneziu care înmoaie, tonifiază și îmbunătățesc aspectul pielii.

Favorizează pierderea în greutate

Castravetele este o legumă cu conținut scăzut de calorii care conține un procent ridicat de apă. Prin urmare, este un aliment perfect pentru a-l include în dieta persoanelor care doresc să slăbească. În plus, este bogat în fibre, ceea ce ne ajută să reglăm tranzitul intestinal și să prevenim constipația.

Beneficiile castravetelui pentru îmbunătățirea articulațiilor

Datorită conținutului său de siliciu, castravetele ne întărește articulațiile, deoarece această substanță întărește țesuturile de legătură. Puteți consuma castravete făcând un suc și adăugând puțin morcov, ceea ce vă va crește aportul de vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea dumneavoastră.

De asemenea, vă va ajuta să eliminați durerea cauzată de gută sau osteoartrita, deoarece castravetele reduce acidul uric.

Citește și: Genuflexiunile, cum ne ajută sănătatea?

Un leac bun pentru mahmureala

Datorită conținutului său ridicat de electroliți, vitamina B, zahăr și apă, castravetele poate ajuta la vindecarea mahmurelii. Dacă ați consumat alcool, mâncați câteva felii din această legumă înainte de a merge la culcare. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că, în acest caz, cea mai bună prevenire este consumul moderat de alcool.

Sursa: amelioretasante.com

One thought on “Castravetele – beneficii mari, calorii puține

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *