Caisele, frumuseţe şi sănătate

Caisele, frumuseţe şi sănătate

Potrivit numeroaselor studii ştiinţifice, caisele şi uleiul extras din sâmburii acestora pot proteja inima şi celelalte organe vitale de numeroase afecţiuni. De asemenea, conţinutul bogat în nutrienţi, vitamine şi minerale face din acest fruct zemos şi parfumat o adevărată fântână a tinereţii şi sănătăţii.

Vitamine şi minerale din belşug!

Caisele crude sunt surse preţioase de vitamine, minerale şi substanţe nutritive cu rol extrem de benefic asupra organismului. Amintim de potasiu, fosfor, calciu, riboflavina, fier, vitamina A, magneziu, zinc, betacaroten şi vitamina C, precum şi seleniu, mangan, tiamină, cupru, folaţi, vitamina B6, acid pantotenic şi colină.

Beneficii pentru sănătate

Fibrele conţinute de caise asigură un bun tranzit intestinal, prevenind tulburările digestive şi constipaţia cronică, precum şi apariţia ulcerului.

Conţinutul crescut de betacaroten este foarte important deoarece scade nivelul de colesterol rău din sânge şi protejează astfel inima. Vitamina A menţine o vedere bună, iar puterile sale antioxidante ne protejează de acţiunea radicalilor liberi .

Un studiu publicat în Archives of Ophtalmology arata chiar că persoanele care consumă des cantităţi mari de fructe şi legume bogate în antioxidanţi precum vitamina A, C , E şi carotenoide au un risc  mai mic de a dezvolta cataracta şi alte afecţiuni degenerative oculare.

Consumate în mod frecvent ajută la eliminarea toxinelor din organism, combat astenia şi stările depresive, stopează pierderile de memorie. Datorită conţinutului ridicat de fosfor, tratează insomnia şi luptă împotriva infecţiilor din organism. Femeile însărcinate sau cele care iau anticoncepţionale pot urma o cură cu caise pentru echilibrarea nivelului de provitamina A.

Caisele conţin licopen, compus fitochimic care previne instalarea anumitor forme de cancer. Licopenul asigură o bună funcţionare a sistemului cardiovascular.

Beneficii pentru frumuseţe

Caisele sunt bogate în vitamina A, excelentă pentru pielea noastră! Această vitamină ne pregăteşte pielea pentru soare şi o protejează de agresiunile zilnice în mod natural.

Uleiul extras din sâmburii de caise ajută la prevenirea ridurilor. Hidratează intens pielea uscată şi este absorbit rapid în piele, fără a lăsa o peliculă grasă la suprafaţa pielii.

Atenţie! În cazul în care aveţi un stomac sensibil, curăţaţi coaja caiselor înainte de a le consuma.

Sursa: csid.ro

Foto: pixabay.com

Citeşte şi: Cireşele – cele mai importante beneficii pentru sănătate

One thought on “Caisele, frumuseţe şi sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *