Polifenoli, 10 alimente din care să-ți asiguri doza zilnică

Polifenoli, 10 alimente din care să-ți asiguri doza zilnică

Polifenoli, un termen tot mai folosit de industria cosmetică ca argument de marketing pentru a vinde cremele antirid. Mai mult, unele suplimente alimentare evidențiază prezența lor pe etichete. În realitate, nu trebuie să bagi mâna adânc în portofel pentru a-ți face „plinul”.

Polifenolii nu numai că sunt plini de vitamine și fibre, dar conțin și flavonoide, acid tanic sau fenolic. Beneficiile lor pentru sănătatea noastră continuă să fie confirmate și demonstrate în literatura științifică.

Astfel, studiile arată o reducere a riscului de a dezvolta boli cronice, precum diabetul de tip 2 și bolile cardiovasculare datorită consumului regulat al acestora.

Au fost evidențiate și alte efecte pozitive asupra scăderii colesterolului. Aceste abilități rezultă din efectul lor antioxidant. Pe scurt, capacitatea lor de a lupta împotriva radicalilor liberi, acești derivați de oxigen care ne atacă celulele prin accelerarea îmbătrânirii acestora, favorizând astfel apariția bolilor.

Cum să facem „rost” de polifenoli?

Pentru a te bucura de proprietățile lor antiinflamatorii sau antioxidante e suficient să îi procuri din câteva alimente simple…

Strugurii

100 g de struguri proaspeți, negri sau albi, oferă o doză de aproximativ 196 mg de polifenoli.

Rodiile

100 g de rodie furnizează 1,10 mg de polifenoli foarte diferiți. Este un fruct deosebit de interesant de consumat pe lângă altele sau de inclus în salate de exemplu.

Varza de Bruxelles

100 g din această varietate de varză asigură o doză de 260 mg de polifenoli.

Te-ar putea interesa și: Oximel, soluția „verde” pentru întinderi și contracturi

Anghinare

100 g de anghinare furnizează aproximativ 260 mg de polifenoli. Dar aveți grijă să nu o gătiți prea mult timp, pentru a-și păstra calitățile.

Ceai

Fie că este verde sau negru, o cană de ceai de 200 ml garantează un aport de aproximativ 170 până la 200 mg de polifenoli.

Fructele roșii și fructele de pădure

Căpșuni, zmeură, afine, coacăze negre, cireșe: le puteți mânca vara și iarna deopotrivă datorită alimentelor congelate. De exemplu, 150 g de căpșuni furnizează între 350 și 400 mg. Sursa: topsante.com / Foto: pixabay.com