Alimentația în zilele toride de vară

Alimentația în zilele toride de vară

Vara este perioada perfectă pentru a-ți reînnoi rezoluția de a mânca mai multe alimente sănătoase. Combinate în preparate simple, gustuoase și cu puține calorii, alimentele specifice aceastei perioade te ajută să fii în formă, să te hidratezi corect și să îți ofere energie.

O solutie la îndemană pentru a te asigura că tu și familia ta consumați alimente proaspete, în special fructe și legume de sezon, este să mergi la piată. Aici găsesti aproape toate tipurile de legume și fructe de care organismul tău are nevoie.

Iată o sugestie pentru un meniu ușor pentru o zi de vară:

Micul dejun pentru o zi de vara

Iaurt  grecesc 2 – 5% cu fructe proaspete,la alegere (zmeură, mure, afine, piersici) și semințe (cum ar fi semințe de chia / cânepă / in), plus o cafea sau un ceai verde, fără zahăr adăugat

Prânz

Salată cu ou fiert, avocado, linte și legume proaspete (cum ar fi frunze de salată, roșii, castraveți, ardei gras) și dressing ușor de lămâie și ulei de măsline.

Gustare de după-amiază

Bastoane de legume proaspete (cum ar fi morcovi, ardei gras, castraveți) cu hummus. Nu uitați de un pahar de apă cu lămâie.

Cină

Legume la grătar (dovlecei, vinete, ardei, ciuperci) cu sos pesto sau de iaurt cu castraveți și usturoi. adăugați în meniu brânză feta pe o felie de pâine prăjită.

Te-ar putea interesa și: Vara, aliatul sănătății și frumuseții

Meniul de mai sus este doar o sugestie, iar cantitățile pot varia în funcție de nevoile individuale și preferințele personale.

De menționat că o alimentație corectă este întreținută de apa pe care o consumăm. Ea este esențială pentru menținerea temperaturii corpului, pentru funcționarea metabolismului și eliminarea toxinelor. Toate acestea contribuie la o bună digestie, la obținerea și menținerea greutății optime, la frumusețea pielii și a sănătății generale. Evită băuturile zaharoase și alcoolul, deoarece acestea pot duce la deshidratare.

Asigură-te că îți hrănești organismul cu alimente nutritive și echilibrate pentru a-ți menține nivelul de energie pe timpul zilei toride de vară.

Autor: Mariana Chelariu, Nutriţie şi Dietetică 

www.marianachelariu.ro