Parkinson tratat cu plante medicinale?

Parkinson tratat cu plante medicinale?

Un produs natural din rădăcina uscată a unei plante din aceeași familie cu mazărea, combinat cu un inhibitor de enzime descoperit la Universitatea Davis din California, pot oferi speranță în atenuarea neuroinflamației în boala Parkinson.

Cercetările unei echipe de opt cercetători de la Dalian Medical University, China și UC Davis, publicate în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), arată că un inhibitor solubil de epoxid hidrolază (sEH) și kurarinona, un compus din rădăcina uscată de Sophora flavescens, au redus neuroinflamația la un animal cu boala Parkinson (PD). Rădăcina uscată, cunoscută și sub numele de kushen, a fost folosită de sute de ani în medicina tradițională chineză.

Cercetarea poate duce la o terapie eficientă pentru boala Parkinson, o tulburare neurogenerativă sau cerebrală progresivă care afectează mai mult de 10 milioane de oameni din întreaga lume. Majoritatea pacienților cu PD au 65 de ani sau peste și majoritatea sunt bărbați.

Te-ar putea interesa și: Merișoarele reduc rezistența la antibiotice

„Practic, kurarinona vizează epoxid hidrolaza solubilă (sEH), care este o enzimă de reglementare cheie implicată în metabolismul acizilor grași, iar inhibitorii enzimei sEH rezolvă neuroinflamația”, a spus profesorul Hammock, autor corespondent.

„Știm de câțiva ani că inhibitorii solubili de epoxid hidrolază, aflati acum în studiile privind siguranța umană, sunt activi în reducerea dezvoltării bolii Parkinson la mai multe modele de rozătoare. Dovezile pentru acest lucru sunt destul de puternice, în special bazate pe munca colaboratorului nostru pe termen lung Kenji Hashimoto de la Universitatea Chiba din Japonia. Cu siguranță, boala Parkinson este una dintre țintele noastre pentru inhibitorii sEH, dar calea de reglementare este lentă și costisitoare. Această cale devine mult mai rapidă pentru un produs natural, așa că descoperirea acestui produs natural oferă potențial o ușurare pacienților mult mai rapid decât un produs farmaceutic clasic.”

Pe lângă utilizarea sa ca produs natural pentru tratarea bolii Parkinson, kurarinona oferă un nou model pentru proiectarea unor compuși încă mai activi pentru a bloca neuroinflamația asociată cu mai multe boli neurodegenerative în care inhibitorii sEH au demonstrat eficacitate în modelele de rozătoare, inclusiv boala Alzheimer, autism și alte tulburări, afirmă cercetătorii.

„Aceste constatări prezentate în această lucrare ajută la consolidarea candidaturii sEH ca jucător cheie al patogenezei PD prin neuroinflamație, subliniind rolul inhibitorilor sEH ca o nouă clasă de medicamente anti-neuroinflamatoare care tratează tulburările neurodegenerative, inclusiv PD”. Sursa: medicalxpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *