Diabetul, 6 semne de alarmă

Diabetul, 6 semne de alarmă

Diabetul este o boală cronică și, mai exact, „o tulburare de asimilare, utilizare și depozitare a zaharurilor furnizate de dietă”, conform Federației Franceze a Diabeticilor.

Foarte concret, atunci când o persoană nediabetică consumă carbohidrați (este zahărul care se adaugă în cafea, dar și pastele, sosul industrial de roșii, croissantul de dimineață…), aceștia se transformă în glucoză în timpul digestiei. Glucoza este apoi stocată în celule datorită unui hormon: insulină, apoi glucoza este eliberată în sânge (de exemplu: în caz de efort fizic) de un alt hormon: glucagonul.

Problema: la o persoana diabetică, sistemul insulina/glucagon nu funcționează, ceea ce are ca rezultat o glicemie excesiv de mare aproape permanent: vorbim de hiperglicemie cronică.

Există două tipuri de diabet. Cel de tip 1 este cel mai rar. Această boală autoimună se caracterizează prin incapacitatea glucozei de a fi stocată în celule. Diabetul de tip 2 reprezintă 90% din cazuri. Aceasta este o defecțiune a insulinei, care este insuficient de eficientă pentru cantitatea de glucoză care circulă în sânge.

Iată 6 semne care ar trebui să te pună în gardă:

  • Oboseală anormală

Dormi mult și totuși te simți obosit.

  • Nevoia crescută de a urina

Simțim nevoia să urinezi frecvent, zi și noapte, iar urina este abundentă (aceasta se numește poliurie).

  • Sete crescută

Vă este sete în mod constant și aveți gura uscată (fenomen numit polidipsie).

  • Pierdere în greutate fără motiv

Slăbești fără motiv, în ciuda unui apetit normal, chiar mai important decât de obicei.

  • Probleme de vedere

Ai impresia că „vezi neclar”, mai ales la sfârșitul zilei.

  • Vindecare mai lentă

Te vindeci mult mai lent, mai ales o rană sau o arsură.

SUNT (POATE) DIABETIC: CE TREBUIE FAC?

Primul pas: programați-vă la medicul dumneavoastră sau la un medic generalist. Acest lucru va prescrie un test de zahăr din sânge. Dacă rezultatul testului de sânge este mai mare de 1,26 g / L (sau 7 mmol / L) pe stomacul gol, iar testul este făcut de de două ori, se va pune diagnosticul de diabet.

Medicul poate prescrie apoi examinări suplimentare pentru a determina tipul de diabet și tratamentul necesar: o analiză de sânge, un bilanț lipidic (colesterolemie), un test de funcționare a rinichilor, un test de urină în căutarea de „rinichi”. deteriorare, o electrocardiogramă sau un consult oftalmologic. (foto:pixabay.com)

Sursa: topsante.com

Citește și: Cum să ne păstrăm greutatea de sărbători

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *