Siropul de soc: beneficii, precauții și rețetă

Siropul de soc: beneficii, precauții și rețetă

Siropul de soc este utilizat în special pentru tratarea bolilor căilor respiratorii. De exemplu, în timpul secreției crescute de membrană mucoasă, un nas înfundat, atac de astm, laringită, tuse etc.

Compoziția chimică a plantei de soc, a florilor și a fructelor nu a fost pe deplin determinată. Cu toate acestea, au fost identificați diferiți nutrienți (carbohidrați, proteine, grăsimi, minerale și vitamine), precum și următoarele componente:

  • Alcaloizi
  • Acid citric
  • Flavonoide
  • Polifenoli
  • Glicozidă cianogenă (generator de cianură)

Mai multe studii au încercat să demonstreze eficacitatea acestui preparat pentru tratamentul diferitelor boli. Într-adevăr, s-a observat că pacienții cu simptome gripale, care au primit doze zilnice de sirop, au prezentat simptome de ameliorare. Chiar și fără niciun alt tip de medicament.

Alte studii susțin că această plantă poate fi folosită și ca agent de sprijin împotriva răcelii obișnuite. Oamenii care au fost nevoiți să facă călătorii aeriene continentale și care au consumat extracte de soc au prezentat, în general, o tendință mai mică de a suferi de răceli. În plus, durata răcelii obișnuite, precum și intensitatea simptomelor, au fost semnificativ mai mici.

În plus, cercetările recente au descoperit proprietăți antibacteriene, antivirale, antitumorale, anti-lipidice și chiar antidepresive la bătrânii.

Prin urmare, se așteaptă ca această plantă și fructele sale să aibă un potențial complementar în tratamentul diabetului, obezității, a diferitelor disfuncții metabolice sau a problemelor tractului urinar.

Precauții privind consumul siropului de soc

Siropul de soc pare eficient, sigur și chiar rentabil pentru tratamentul diferitelor boli. Trebuie însă să aveți grijă să nu depășiți dozele indicate. O supradoză ar putea avea efecte drastice. De exemplu, socul este, de asemenea, un laxativ puternic, precum și un diuretic puternic. Prin urmare, nu poate fi combinat cu alte produse sau medicamente care au aceleași efecte.

Pe de altă parte, consumul de fructe necoapte sau flori nefierte poate provoca greață, vărsături și chiar otrăvire severă. Coaja și semințele, precum și fructele atunci când sunt verzi, conțin substanțe numite lectine, care pot provoca probleme cu stomacul.

De asemenea, trebuie amintit faptul că ramurile, frunzele, rădăcinile și semințele sunt potențial toxice, datorită glicozidei cianogene menționate mai sus. La persoanele care suferă de alergii, pot apărea erupții cutanate sau dificultăți de respirație după ingestia unui produs de soc sau contactul cu planta.

Bobițele nu sunt recomandate copiilor și adolescenților, femeilor însărcinate sau care alăptează. Deși nu există date care să asigure siguranța acestora, nu există, de asemenea, date care să confirme că consumul lor este sigur. Prin urmare, dacă sunteți gravidă sau alăptați, evitați produsele cu soc.

Citește și: Tratamentul mâinilor uscate

Siropul de soc – rețetă

Ingredientul principal este socul. Se pot folosi fructe proaspete sau uscate. Le veți găsi pe piețe sau la magazine naturiste. Pe de altă parte, fructele proaspete pot fi recoltate din sălbăticie, cu condiția să recunoașteți planta și fructele coapte. Apropo, rețineți că există și alte plante asemănătoare, dar otrăvitoare.

Ingrediente pentru siropul de soc:

  • 2 căni de fructe de soc (dacă sunt uscate) (400 de grame)
  • 4 căni de apă (1 litru)
  • 1 cană de miere (250 de grame)
  • Rădăcină de ghimbir, poate fi și pudrată (20 grame
  • Scorțișoară, vanilie sau cardamom, în funcție de gustul dumneavoastră.
  • De asemenea, puteți (opțional) adăuga o ceașcă de băutură alcoolică. Cu excepția cazului în care siropul este pentru copii.

Procesul de pregătire:

Boabele, ghimbirul și scorțișoara (vanilie sau cardamom) trebuie încălzite în apă, de preferință într-un recipient din ceramică sau sticlă. Odată ce amestecul fierbe, reduceți focul și gătiți la foc mic timp de 45 de minute. Apoi, dați deoparte și lăsați să stea, până se răcește. Strecurași printr-un tifon duble. Amestecați lichidul cu miere și alcool, dacă utilizați. La final, depozitați siropul de soc într-o sticlă de sticlă sterilizată într-un loc răcoros și uscat.

Siropul de soc se bea cu moderatie!

Sursa: amelioretasante.com

One thought on “Siropul de soc: beneficii, precauții și rețetă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *