Anunțuri junk food doar după ora 21

Anunțuri junk food doar după ora 21

Junk food este considerată principala cauză pentru obezitatea din Marea Britanie. În consecință, de la sfârșitul anului viitor, canalele de televiziune nu vor avea voie să promoveze alimente bogate în grăsimi, zahăr și sare înainte de ora 21:00.

Ministrul sănătății publice, Jo Churchill, a declarat că noua politică vizează protejarea copiilor de „publicitatea nesănătoasă” și „ștergerea a miliarde din numărul național de calorii”.

Acesta a citat analiza publicității din 2019, care a constatat că aproape 60% din anunțurile de pe principalele canale TV comerciale între orele 18:00 și 21:00 erau destinate alimentelor bogate în grăsimi, zahăr și sare.

Vor exista unele excepții pentru alimentele care se încadrează în aceste categorii, dar care sunt relativ neprelucrate și sănătoase – cum ar fi marmită sau miere – și pentru întreprinderile mici și mijlocii cu produse alimentare.

Noile reguli nu interzic toate promovările online de junk food, în ciuda solicitărilor făcute de militanți, inclusiv de celebrul bucătar Jamie Oliver.

Serviciul Național de Sănătate (NHS), finanțat de stat, estimează că aproximativ 10 la sută dintre copiii de patru și cinci ani sunt obezi, cifră care urcă la 20,2 la sută pentru cei cu vârsta de 10 și 11 ani sau unul din cinci. Se adaugă că unul din patru adulți este obez, cu alimente ieftine, junk food, bogate în calorii.

Sursa: medicalxpress.com

Citește și: Vara, aliatul sănătății și frumuseții

One thought on “Anunțuri junk food doar după ora 21

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *