Fructele de goji și beneficiile lor

Fructele de goji și beneficiile lor

Recunoașterea pe care fructele de goji au obținut-o și continuă să o câștige în întreaga lume se datorează în primul rând proprietăților lor. Te invităm să descoperi principalele proprietăți ale acestor fructe de pădure, pe baza componentelor lor.

Importanța sa constă în compoziția sa nutritivă, care este constituită după cum urmează:

  • Vitamine (B1, B2, B6, C și E)
  • Beta caroten
  • Licopen
  • Minerale (calciu, potasiu, seleniu, fier, zinc, germaniu)
  • Luteina
  • Aminoacizi esențiali

Proprietățile fructelor de goji


Îmbunătățeșc starea generală

Majoritatea componentelor acestor fructe de pădure le fac să fie unul dintre cei mai buni antioxidanți naturali cunoscuți în întreaga lume. Beta-carotenul, chiar mai prezent decât în ​​morcovi, ajută la combaterea acțiunii radicalilor liberi, responsabili de deteriorarea celulelor. Consumul lor întârzie efectele îmbătrânirii premature. Pe de altă parte, stimulează hormonul de creștere, care este responsabil pentru reducerea grăsimii corporale. În plus, îmbunătățesc procesele de somn, memorie și reparare a țesuturilor deteriorate.

Scad posibilitatea de a suferi de cancer

Potrivit unui studiu realizat în 2019, datorită proprietăților lor antioxidante, consumul de fructe de goji întârzie mutațiile celulare responsabile de producerea cancerului. Protejează ficatul și prevene ciroza acestuia.

Citeşte şi: 5 exerciții de râs!

Reglează colesterolul

După cum știm deja, colesterolul este în general împărțit în HDL (colesterol bun) și LDL (colesterol rău). De asemenea, se recomandă menținerea unei diete sănătoase responsabilă pentru menținerea nivelurilor echilibrate. Exercițiile fizice și alternativele naturale, trebuie ajutate de alimentele ingerate pentru a regla digestia. În cazul colesterolului, acesta poate fi reglat de fructele de goji, care sunt responsabile de menținerea arterelor în stare bună de funcționare și de prevenirea aglomerării colesterolului.

Ajută la pierderea în greutate

Prin reducerea colesterolului, grăsimile stocate în organism se transformă în energie, care se sintetizează zi de zi. Recomandarea este de a combina consumul de fructe de goji cu exerciții fizice regulate. Astfel se ajunge la scăderea în greutate.

Susțin inima

Inima este unul dintre cele mai importante organe din corpul uman. În acest sens, se recomandă păstrarea acesteia în cele mai bune condiții posibile. Consumul regulat de fructe de goji poate fi de mare ajutor. Datorită contribuției sale în antociani, acestea întăresc arterele coronare. Pe de altă parte, aceste fructe de pădure conțin și ciperonă, un fitochimic care ne ajută să reglăm tensiunea arterială a inimii.

Boabele goji îmbunătățesc sănătatea ochilor

Când te gândești la asta, îți dai seama că organul vederii este unul dintre cele mai utilizate. Este expus la mai mulți factori și este supus unei uzuri considerabile. De obicei, ajungi să îți pui ochelari sau, și mai rău, să folosești un laser. Această uzură dezvăluie mai multe boli pentru care există alternative din fericire eficiente pentru îmbunătățirea sănătății.

Consumul de fructe de goji este bun pentru vedere. Componentele lor previn degenerescența maculară și cataracta. Sursa: amelioretasante.com

One thought on “Fructele de goji și beneficiile lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *