5 exerciții de râs!

5 exerciții de râs!

Râsul determină creierul să elibereze endorfine, hormoni care induc sentimente de bunăstare și euforie.

Cu mult înainte de invenția cluburilor de râs, unii călugări budiști obișnuiau să râdă în fiecare dimineață câteva minute: era un exercițiu de respirație, destinat să-i pună în formă, oferindu-le în același timp seninătate.

Mai multe studii, inclusiv una realizată de Universitatea din Maryland din Baltimore, au arătat că simțul umorului scade riscul bolilor cardiovasculare și ne cresc anii de viață. Iată câteva exerciții care vă vor ajuta să reduceți stresul și tensiunea.

ATELIER DE FAMILIE

Un voluntar se culcă confortabil. Ceilalți se așează în jurul lui pentru a-l gâdila. Bucătarul-șef este în frunte și aplică următoarele 3 reguli:

1 Întrebați dacă există zone interzise și respectați-le.

2 Anunțaţi că începeţi.

3 Opriți-vă imediat ce gâdilitul o cere.

CREAȚI-VĂ CUTIE DE ZÂMBETE

Construirea acestuia este deja distractivă și apoi utilizarea acestuia este amuzantă, chiar salvatoare de vieți. Faceți-vă timp pentru a colecta orice vă face să râdeți: benzi desenate, emisiuni radio, comici, cărți, filme, numere de telefon ale celor mai amuzante prietene etc. În caz de moral scăzut, apelaţi la cutie!

HAHAHA!

Întindeți-vă, căscați, imitaţi un Tarzan care plânge, zâmbiți încet, inspirați și umpleți-vă de aer, apoi eliberați încet sunetul: ha, haha, hahaha. Repetați și faceți-o cu tot mai multă convingere până se instalează un râs adevărat.

Citeşte şi: Cuvinte Purtătoare de Viață în epistolele Sfântului Sofronie Athonitul

RÂSUL INIMII

Râzi în timp ce ridici brațele, palmele ridicate spre cer, capul înclinat înapoi. Simți veselia venind din suflet.

RÂSUL TREPTAT

Începeți cu un zâmbet sincer, gura pe jumătate deschisă, adăugând treptat chicoteli sau râsete jucăușe, intensitatea cărora creșteți treptat. Apoi, reduceți treptat totul.

Acum puteţi râde liniştit!

Sursa: topsante.com / Foto: pixabay.com

One thought on “5 exerciții de râs!

Comments are closed.