Protejarea inimii cu 7 alimente simple

Protejarea inimii cu 7 alimente simple

Protejarea inimii ar trebui să fie una dintre prioritățile dumneavoastre zilnice. Pentru a pune în practică acest lucru și a preveni o scădere a calității vieții, este recomandabil să începeți prin revizuirea obiceiurilor alimentare.

Consumul de prea multe alimente procesate și bogate în grăsimi poate crește colesterolul, tensiunea arterială și riscul de boli potențial periculoase. Din acest motiv, este esențial să consumați feluri de mâncare sănătoase, controlate în calorii și pe bază de alimente de înaltă calitate nutrițională.

Descoperă cele mai bune 7 alimente pe care le poți alege pentru sănătatea inimii.

1. Făină de ovăz pentru a vă proteja inima

Cunoscută drept „regina cerealelor”, ovăzul este unul dintre cele mai sănătos și mai complet aliment pe care îl putem adăuga în dieta noastră. Conține fibre și acizi grași omega 3, doi nutrienți esențiali care promovează controlul nivelului de colesterol pentru a preveni întărirea arterială. De asemenea, are cantități semnificative de minerale cheie pentru atingerea tensiunii arteriale controlate, cum ar fi: potasiu, magneziu, calciu.

2. Fasolea neagră aliatul inimii

Fasolea neagră face parte din lista „superalimentelor” pentru îmbunătățirea și protejarea sănătății inimii. Acest lucru se datorează contribuțiilor sale de vitamine din complexul B și fibre solubile, doi nutrienți a căror asimilare ajută la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL). Fasolea neagră are doze mici de omega 3 și magneziu, care ajută la controlul tensiunii arteriale crescute și la circulația deficitară.

3. Uleiul de măsline

Uleiul de măsline extravirgin este una dintre cele mai bune grăsimi sănătoase pentru a vă îngriji și proteja inima, deoarece ajută la controlul colesterolului și previne îmbătrânirea prematură a arterelor. Uleiul presat, adică unul care nu a fost supus proceselor de rafinare, este una dintre grăsimile sănătoase care ajută la protejarea inimii împotriva bolilor grave. Contribuțiile sale de acizi grași mononesaturați și compuși antioxidanți încetinesc acumularea excesivă de lipide în artere și problemele de presiune.

Consumul său regulat menține colesterolul la distanță și îmbunătățește elasticitatea arterelor pentru a preveni îmbătrânirea prematură.

5. Afinele

Includerea afinelor în dieta obișnuită este un obicei foarte sănătos pentru inimă. Acest aliment conține beta-caroten și luteină, două substanțe cu acțiune antioxidantă care ajută la protejarea sistemului cardiovascular împotriva acțiunii negative a radicalilor liberi.

4. Semințele de chia

În timp ce semințele de chia au devenit populare ca supliment pentru pierderea în greutate, este bine să știm că sunt, de asemenea, mari aliați pentru sănătatea inimii. Flavonoidele și fibrele sale naturale ajută la controlul lipidelor care se acumulează în artere. Astfel, le împiedică să se înfunde și să se întărească. Pe de altă parte, este un aliment antiinflamator și detoxifiant care ajută la curățarea sângelui pentru a evita problemele circulatorii.

Citeşte şi: Fructele de goji și beneficiile lor

6. Portocalele

Cunoscută pentru că este o sursă semnificativă de vitamina C, portocala este un fruct antioxidant care ajută la menținerea unei sănătăți optime a inimii. Are cantități interesante de carotenoizi și flavonoizi, două substanțe care reduc la minimum daunele provocate de stresul oxidativ. Contribuțiile sale de vitamine și minerale mențin nivelul ritmului cardiac și, dacă nu ar fi suficient, reduc riscul de inflamație. Aportul sucului său natural este o modalitate de a reduce tensiunea arterială crescută și dificultățile circulatorii asociate acestuia.

7. Vinul roșu

Deși consumul excesiv de băuturi alcoolice poate provoca daune ireversibile organismului, consumul periodic de o cantitate mică de vin roșu ar putea fi foarte benefic pentru a vă proteja inima. Acest aliment conține cantități mari de resveratrol, un compus antioxidant care scade nivelul colesterolului rău (LDL), crescând în același timp prezența colesterolului bun (HDL). Aceste substanțe, pe lângă catechinele lor, protejează pereții arteriali împotriva deteriorării oxidative și reduc riscul de a suferi de arterioscleroză și atac de cord.

Atenţie

Deși aceste alimente ar trebui incluse mai des în dietă, nu este vorba de a întemeia dieta doar pe ele. În acest sens, trebuie să ne amintim că nu trebuie să mergem la extreme și că trebuie să căutăm întotdeauna un echilibru.

Sursa: mejorconsalaud.com / Foto: pixabay.com

One thought on “Protejarea inimii cu 7 alimente simple

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *