Luna plină: 4 soluții pentru a dormi bine noaptea

Luna plină: 4 soluții pentru a dormi bine noaptea

Dacă sunteți mai sensibil, nopțile cu lună plină reprezintă un moment în care vă puteți simți mai iritabil și în care aveți deseori probleme cu somnul. Razele lunii acționează asupra hipotalamusului, care influențează starea de stres, și asupra melatoninei, hormonul care reglează somnul.

Luna plină este sinonimă cu nopțile fără somn? Iată 4 sfaturi naturale care ar trebui să vă ușureze starea de stres și să vă ajute să dormiți liniștit.

Valeriana

Rădăcina valerianei este cunoscută ca fiind un tranchilizant natural. Această plantă are proprietăți neuro-sedative și hipnotice care ajută la eliberarea și relaxarea pentru un somn odihnitor, mai ales atunci cand este lună plină.

Cum o luăm?

În decoct: 1 linguriță de rădăcini la o cană de apă. Se fierbe preparatul timp de 3 minute, apoi se lasă la infuzat 10 minute. Se filtrează şi se bea o cană în timpul zilei și una la culcare.

Poate fi administrată și în capsule sau fiole.

Ulei esenţial de lavandă

Uleiul esențial de lavandă are o acțiune calmantă, relaxantă și anti-stres. În plus, stimulează somnul.

Cum îl utilizați?

În olfacție: înainte de a dormi, puneți 2 picături de ulei esențial de lavandă pe o batistă de hârtie sau pe încheietura mâinii și respirați.

Ca masaj relaxant: la culcare, amestecați 6 picături de ulei esențial de lavandă cu o linguriță de ulei vegetal de migdale dulci. Masați ușor și încet plexul solar, arcul piciorului, interiorul încheieturilor, tâmplele si efectele determinate de luna plină vor disparea.

Într-o baie relaxantă: într-un castron, amestecați 3 linguri de nivel de săruri de baie cu 5 picături de ulei esențial de lavandă și 5 picături de ulei esențial de măghiran. Relaxați-vă timp de 30 de minute și nu clătiți pentru a păstra beneficiile uleiului esenţial.

Cuarţ roze

Compusă din mangan și silice, piatra de cuarț roze calmează anxietatea, aduce seninătate și promovează un somn bun. Fiind un simbol al iubirii, calmează dificultățile emoționale.

Puteți așeza piatra sub pernă (bumbac). Este recomandat să îl cumpărați într-un magazin specializat în litoterapie și nu pe internet.

Granule homeopatice

Homeopatia se bazează pe principiul că orice substanță care provoacă simptome la o persoană sănătoasă poate vindeca o persoană bolnavă care are aceleași simptome. Folosește doze infinit de mici, care nu prezintă niciun pericol de toxicitate și ia în considerare individualitatea fiecărei persoane.

Cum le luăm?

În cazul unei agitații prea mari pentru a reuși să adormiți: Argentum nitricum 9 CH, 5 granule la culcare.

În caz de treziri nocturne cu dificultăți de a adormi: Aconitum napellus 9 CH, 5 granule la culcare.

De asemenea, în perioadele de lună plină vă recomandăm să practicaţi mai multe activități fizice, să evitaţi alcoolul și să beți din plin ceai verde. Seara, opriți orice muncă intelectuală sau orice activitate pe ecran cu cel puțin o oră înainte de culcare.

Sursa: topsante.fr / Foto: pexels.com

Citeşte şi: Ginseng: care sunt beneficiile lui?

One thought on “Luna plină: 4 soluții pentru a dormi bine noaptea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *