Pepenele verde, antioxidantul de serviciu

Pepenele verde, antioxidantul de serviciu

Pepenele verde, ca multe alte legume şi fructe, conţine licopină. Aceasta prin efectul ei antioxidant prezintă numeroase beneficii pentru organism.

Licopina

Licopina colorează miezul legumelor şi fructelor în roşu, la fel cum carotida colorează morcovii, pepenele galben sau dovleacul, cu o tentă de portocaliu. Cercetǎrile ştiinţifice i-au demonstrat  rolul important în prevenirea bolilor cronice, printre care cancerul de prostată, bolile cardiace şi orbirea la o vârstă înaintată. Prin efectul ei antioxidant, licopina reduce îmbătrânirea prematură vizibilă – ridarea pielii – şi invizibilă a organismului.  O gǎsim în multe plante verzi, fructe, boabe, tomate, dar cel mai mult în pepenele verde şi măcieş.

Sezonul pepenilor roşu deja a sosit, de aceea vǎ prezentǎm câteva întrebuinţǎri terapeutice de bază.

Cura de pepene de 10-20 de zile produce o dezintoxicare totalǎ, cu efecte reglatoare hormonale asupra corticosuprarenalelor. Face adevărate minuni în tratamentul acneeii. Extern, se va aplica zilnic tincturǎ de propolis pe zonele afectate sau cataplasme cu mǎrul-lupului.

Pentru nefritǎ, pielitǎ şi pielonefritǎ se vor consuma  cantitǎţi mari de pepene într-o singurǎ reprizǎ, iar pe perioada curei de tratament se va evita expunerea şalelor la frig şi la curenţii de aer.

Consumat în cantitǎţi mai mari, pepenele roşu ajutǎ şi la eliminarea pietrelor de la rinichi. Cura de pepene roşu este un purificator puternic, care poate fi combinatǎ foarte bine cu proceduri externe pentru vindecare, precum gimnastica medicalǎ recuperatorie. Pentru reumatism se recomandǎ 12-20 de zile de curǎ/tratament.

Pentru calculi biliari se iau seminţe de pepene roşu, se usucǎ, apoi se dau prin râşniţa de cafea. În fiecare dimineaţǎ se ia câte o linguriţǎ din aceastǎ pudrǎ, amestecatǎ cu o lingurǎ de ulei de mǎsline. Se iau zece zile consecutiv, dimineaţa, pe stomacul gol şi se stǎ culcat timp de zece minute pe partea dreaptǎ. Tratamentul dureazǎ trei luni, câte zece zile din fiecare lunǎ, la intervale regulate. E important de menţionat că în perioada acestui tratament se exclud prǎjelile, grǎsimile, alcoolul şi cafeaua.

Pentru constipaţie şi colita de putrefacţie se va consuma pepenele dimineaţa, pe stomacul gol. Pe urmă, timp de patru ore nu mâncăm nimic. Prima masa va începe cu patru linguri de tǎrâţe de grâu înmuiate în apǎ, eventual îndulcite cu miere de albine.

Aşadar, sǎnǎtatea şi buna dispoziţie depind de alegerile noastre alimentare!

Sursa foto: pixabay.com

Citeşte şi: Bronzul şi alimentaţia

2 thoughts on “Pepenele verde, antioxidantul de serviciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *