Bronzul şi alimentaţia

Bronzul şi alimentaţia

Suntem în toiul verii, iar bronzul şi alimentaţia trebuie să formeze cea mai bună echipă.

Pielea are nevoie de cantități considerabile de apă, vitamine și antioxidanți, nu doar pentru a se apăra de radicalii liberi, care se înmulțesc odată cu contactul solar, ci și pentru a o menține în permanență hidratată și sănătoasă. Atunci când vorbim de frumuseţe, de bonzul perfect, nu trebuie să scăpăm din vedere alimentaţia. Ea are un rol esenţial în obţinerea unui bronz sănătos şi uniform. Iată câteva alimente “prietene” corpului nostru, recomandate de nutriţionista spaniolă Josefina Royo în publicaţia El Mundo:

1. Legumele (morcovi, roșii, varză, salată, broccoli, pătrunjel) sunt surse importante  de betacaroten, o substanță antioxidantă care accelerează producția de melanină și potențează astfel bronzarea.

2. Pâinea și cerealele integrale conţin vitamină B care hidratează pielea din interior și o ajută să se bronzeze.

Cum ajută hidratarea, bronzul și alimentaţia

3. Apa, sursa vieţii, trebuie consumată în mod constant, la orice oră şi în cantităţi mari. Hidratarea  este asigurată şi de consumul de fructe bogate în apă, precum pepeni roșii sau galbeni, pere sau portocale.

4. Sucurile naturale de fructe,  bogate în vitamine și minerale (lămâia, portocala, papaya, kiwi sau fructele roșii) contribuie la protejarea fibrelor de colagen și la menținerea elasticității pielii împotriva radiațiilor solare.

3 thoughts on “Bronzul şi alimentaţia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *