Laserul dentar în tratamentele stomatologice
Laserul dentar Epic Biolase este în prezent unul dintre cele mai performante și mai apreciate lasere stomatologice la nivel mondial, care necesită un timp minim petrecut de către pacient pe scaun și oferă rezultate predictibile.
Practic, ceea ce își doresc cel mai mult pacienții noștri: rezultate rapide, cu cât mai puțin timp petrecut în cabinet.
Din respect față de pacienți, din dorința și din responsabilitatea de a oferi calitate și soluții terapeutice de ultimă oră, altfel spus, pentru a oferi cel mai bun tratament pacienților noștri, clinica OZONO pune la dispoziție servicii stomatologice cu ajutorul laserului dentar.
Beneficiile utilizării laserului dentar Epic Biolase
Printre alte beneficii, menționăm:
- Rezultate mult mai rapide ale tratamentelor, chiar și după 20 de minute de utilizare (e.g. procedura de albire dentară);
- Eliminarea durerii și a tumefierilor după o intervenție;
- Decontaminarea bacteriilor din câmpul de lucru (laserul elimină bacteriile în proportie de 99.97% conform studiilor clinice, de aceea l-am introdus în practica noastră curentă, de la pachetul de igienizare standard până în cazul intervențiilor cu implant dentar, pregătire câmp protetic sau al obturațiilor de canal);
- Reduce supraîncălzirea țesutului înconjurător care cauzează disconfort pacientului;
- Grad sporit de confort al pacientului, de multe ori fără anestezie (complianță la tratament).
Laserul dentar poate fi utilizat pentru a trata mai multe tipuri de afecțiuni:
- Tratament herpes bucal/afte bucale
Aplicarea laserului pe veziculele herpetice ajută la scăderea în intensitate a durerii caracteristice și vindecarea se face în câteva zile. Este important ca acest tratament să fie aplicat în stadiul inițial al erupției herpetice, astfel încât vindecarea să se facă mai rapid și să scadă șansele apariției de recidive. Studiile au arătat că episoadele recurente cu Herpes Simplex Virus 1 pot fi tratate cu laserul și în stadiul silențios al bolii. Aplicarea laserului pe aftele bucale, mai ales în stadiul de debut, ajută la reducerea durerii și poate preveni apariția lor în zonă.
- Gingivectomie și gingivoplastie fără anestezie și bisturiu
Gingivectomia și gingivoplastia sunt doua proceduri care, în variantele clasice de tratament, necesitau anestezie și bisturiu. Laserul dentar permite realizarea lor fără anestezie în cele mai multe cazuri sau doar anestezic spray/gel, fără sângerare, fără durere, cu recuperare rapidă post-intervenție. Ambele presupun o remodelare a gingiei prin secționarea țesutului până la dimensiuni normale.
Procedura este indicată când țesutul gingival crește peste nivelul coroanelor dentare, necesitând corectarea chirurgicală cu laser și având ca rezultat un contur gingival optim.
- Biostimulare Laser, ce are ca scop grăbirea vindecării țesuturilor și reducerea durerii
Datorită laserului dentar, neplăceri precum durere, inflamații și tumefieri vor fi date uitării. La nivel celular, energia luminii produse de laser crește metabolismul, normalizând funcția celulară și grăbind vindecarea tisulară.
Biostimularea poate fi folosită în:
- Mucozită orală
- Sinuzită
- Disfuncții ale articulației temporo-mandibulare
- Parestezii
- Nevralgiatrigeminală
- Post-extracțional
- Implantologie
- Ortodonție
- Endodonție
- Parodontologie
- Hipersensibilitate dentinară
- Albire dentară
Întreaga procedura este simplă și extrem de confortabilă pentru pacient, fiind totodată sigură și rapidă. Beneficiile albirii dentare cu laser?
- Realizează albiri ale dinților de până la 10 nuanțe;
- Efectele durează mai mult dacă se respectă regulile de igienă orală;
- Evită excesul de căldură, ceea ce înseamnă confort, siguranță și încredere sporită pentru pacient;
- Scurtează cu mult timpul de tratament (timpul mediu fiind 20 minute);
- Este soluția cea mai eficientă minim invazivă disponibilă de pe piață.
- Înainte de albirea dentară, este obligatoriu să se consulte medicul stomatolog.
- Igienizare cu decontaminare laser, pentru reducerea numărului de bacterii existente în cavitatea bucală
- O procedură simplă, ce durează doar câteva minute, decontaminarea are ca scop reducerea numărului de bacterii existente în cavitatea bucală. Orice afecțiune (mai ales parodontală, deoarece reducerea bacteriană este prima etapă de tratare a bolii parodontale), depistată în stadiu incipient și tratată cât mai repede, permite păstrarea dinților pe arcadă un timp îndelungat.
În concluzie, laserul dentar vine cu o serie de beneficii pentru pacient, iar tratamente sau proceduri de estetică dentară care înainte provocau teamă, durere sau inflamație, acum pot fi efectuate în deplină siguranță și confort pentru pacient.
Te așteptăm cu drag și cu soluții personalizate la OZONO!
Autor: Dr. Constantina Varvaroi
Citește și: Când optăm pentru fațetele dentare?
One thought on “Laserul dentar în tratamentele stomatologice”