Ceapa, un remediu de o mie de ani

Ceapa, un remediu de o mie de ani

Ceapa, deși ne face să plângem uneori, rămâne unul dintre cei mai buni aliați din natură pentru sănătatea noastră:

Îmbunătățește circulația sângelui și tratează hipertensiunea

Datorită componentei sale principale, ceapa permite corpului nostru să dobândească mari proprietăți antitrombotice. Previne cheagurile din sânge pe lângă reglarea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale crescute. De asemenea, previne infarctul coronarian și angina pectorală.

Macerează 300 g de ceapă într-un litru de apă timp de 15 ore și apoi bea-o de până la 3 ori pe zi.

Este un diuretic

Ne permite să eliminăm fluidele corporale și este foarte eficient în caz de răceală, gută etc. Prin urmare, este indicat să marinăm 50 g de ceapă deja tocată, apoi să o amestecăm mai târziu cu un pahar foarte mic de vin și încă trei pahare cu apă. Puteți bea până la 3 pahare pe zi.

Are mai multe vitamine

Ceapa este adesea folosită cu usturoi și ardei roșii pentru un gust delicios. Compoziția sa pe bază de vitamina C ne ajută să absorbim fierul și ne oferă mai mulți anticorpi. De asemenea, are vitaminele E și B, magneziu, fosfor, calciu și fibre.

Este un germicid

Conține are sulf, care cauzează lacrimi la gătit. Această componentă este un bastion ideal împotriva gripei, faringitei și bronșitei. Ca să nu mai vorbim de capacitatea sa de a combate bacteriile intestinale și de a trata diareea.

Siropul de ceapă se poate face prin fierberea a două cepe în jumătate de litru de apă cu 5 linguri de miere. Amestecă bine pentru a obține un sirop pe care îl poți lua de 3 ori pe zi!

Beneficiile cepei pentru digestie

Este de mare ajutor în digestie, deoarece stimulează ficatul și vezica biliară. Prin urmare, este foarte recomandat să includem această legumă în mesele noastre, cu excepția cazului în care suferiți de aciditate în stomac. În plus, studii recente au arătat că un consum echilibrat de ceapă va preveni apariția celulelor canceroase în stomac.

Citește și: Ceapă pe picioare, 4 mari beneficii

Eficace împotriva mușcăturilor de insecte

Datorită proprietăților sale germicide, este un dezinfectant foarte eficient împotriva mușcăturilor de insecte. Trebuie doar să udați zona afectată a corpului cu puțin suc de ceapă.

În cele din urmă, pentru a evita respirația urât mirositoare cauzată de ceapă, există un remediu excelent, spune John Graham, un om de știință din California. Bea doar un pahar cu apă imediat după ce ai consumat acest aliment pentru a-ți scoate mirosul din gură! (Foto: pixabay.com)

Sursa: amelioretasante.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *