Covid-19: Moderna anunță că vaccinul său are eficiența 94,5%

Covid-19: Moderna anunță că vaccinul său are eficiența 94,5%

Moderna, compania americană de biotehnologie, a anunțat că candidatul său la vaccinul Covid-19 a fost eficient cu 94,5% în reducerea riscului de a contracta boala.

Compania americană de biotehnologie Moderna a anunțat luni, 16 noiembrie, că vaccinul său candidat împotriva Covid-19 este eficient de 94,5%. Acest lucru înseamnă că riscul de îmbolnăvire cu Covid-19 a fost redus cu 94,5% între grupul placebo și grupul vaccinat al studiului clinic în desfășurare în Statele Unite.

„Acesta este un moment esențial în dezvoltarea vaccinului nostru candidat împotriva Covid-19. Această analiză intermediară pozitivă rezultată din studiul nostru de fază 3 care ne oferă primele indicații clinice prin care vaccinul poate preveni boala Covid-19, inclusiv forma severă. Laboratorul intenționează să solicite autorizația de introducere pe piață în următoarele săptămâni”, a comentat șeful Moderna, Stéphane Bancel.

Dar aceste rezultate de la Moderna nu au fost încă evaluate de oameni de știință independenți și nu au fost publicate. Acest rezultat este comparabil cu eficiența de 90% anunțată săptămâna trecută de alianța Pfizer-BioNTech. În ambele cazuri, este un vaccin ARN.

Se estimează că, dacă acoperirea vaccinării ar fi în jur de 70%, ar avea nevoie de o eficiență de 80%, deci este un rezultat bun în ambele cazuri, chiar dacă trebuie să așteptăm rezultatele finale publicate.

Înalta Autoritate pentru Sănătate din SUA a lansat o consultare publică privind vaccinarea împotriva coronavirusului. La sfârșitul lunii iulie, au fost identificat deja persoanele prioritare, și anume profesioniștii din domeniul sănătății și medico-sociali, precum și persoanele cu risc de forme severe de Covid-19 (persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu comorbiditate) .

De acum înainte, dorește să adune opiniile diferitelor instituţii (asociații de pacienți, societăți învățate, colegii profesionale naționale, ordine ale profesioniștilor din domeniul sănătății, sindicatele profesioniștilor din domeniul sănătății etc.) pentru a îmbogăți documentul și a face ajustări.

În total, OMS are aproximativ o sută de vaccinuri candidate împotriva Covd-19 în faza preclinică, 42 sunt în prezent testate pe oameni din întreaga lume și 9 laboratoare au început testele de fază 3. După fazele 1 și 2, care evaluează siguranța, eficacitatea terapeutică și dozele adecvate ale produselor, faza 3 își propune să testeze vaccinul la scară largă pe voluntari din diferite țări, pentru a confirma eficacitatea acestuia în viața reală.

Sursa: medicalxpress.com

Citeşte şi: Gestionarea comportamentului copilului tău

One thought on “Covid-19: Moderna anunță că vaccinul său are eficiența 94,5%

Comments are closed.