Ceasurile inteligente pot detecta simptomele COVID-19

Ceasurile inteligente pot detecta simptomele COVID-19

O echipă de cercetători de la Școala de Medicină Icahn din Muntele Sinai a găsit dovezi care sugerează că ceasurile inteligente pot detecta simptomele COVID-19 înainte ca o persoană să devină conștientă că sunt infectate.

Pe site-ul lor, echipa de pe Muntele Sinai descrie testarea a 297 de lucrători din domeniul sănătății, examinând datele de pe ceasurile ineteligente de la Apple.

Unul dintre semnele timpurii ale unei infecții COVID-19 este inflamația în zonele infectate ale corpului. Și când începe inflamația, corpul răspunde modificând ușor fluxul sanguin. Această schimbare a fluxului de sânge poate fi văzută prin modificări ușoare ale bătăilor inimii unei persoane, detectabile prin ceasuri inteligente, cum ar fi cea de la Apple.

Observând bătăile inimii unei persoane pe perioade lungi de timp, un ceas inteligent poate determina o linie de bază normală pentru persoana care poartă ceasul. Și când are loc o schimbare prelungită bruscă, cum ar fi variabilitatea susținută a ritmului cardiac, dispozitivul poate detecta și asta.

Ceasurile au reușit să identifice două treimi din acele persoane care au fost infectate

În testul de la Muntele Sinai, voluntarilor li s-a cerut să poarte ceasurile inteligente cu normă întreagă și, de asemenea, să instaleze o aplicație de ceas care să caute în mod specific schimbări susținute ale bătăilor inimii. Cercetătorii au descoperit că ceasurile au reușit să identifice două treimi din acele persoane care au fost infectate în medie cu șapte zile înainte ca voluntarii să observe orice simptom.

CBS News a analizat recent concluziile echipei de la Muntele Sinai și cele ale unui alt studiu la Universitatea Stanford, precum și alte companii care investighează dacă ceasurile lor inteligente ar putea funcționa în mod similar. Au descoperit că, în cea mai mare parte, răspunsul a fost da, ceasurile inteligente pot detecta foarte des o infecție COVID-19 cu până la o săptămână înainte de apariția simptomelor.

În plus, aceștia au menționat că inginerii pot crea aplicații pentru ceasurile inteligente pentru a alerta utilizatorul, care ar putea apoi să se auto-carantineze până la testare. Și acest lucru, observă în continuare, ar putea foarte bine să încetinească răspândirea pandemiei actuale și a celor care ar putea apărea în viitor.

Sursa: medicalxpress.com

Citește și: Osteoartrita, tratată cu nanoparticule (studiu)

2 thoughts on “Ceasurile inteligente pot detecta simptomele COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *