AstraZeneca spune că vaccinul său are nevoie de „studiu suplimentar”

AstraZeneca spune că vaccinul său are nevoie de „studiu suplimentar”

Șeful producătorului britanic de medicamente AstraZeneca a declarat că sunt necesare cercetări suplimentare cu privire la vaccinul său COVID-19 după ce au apărut întrebări cu privire la protecția pe care o oferă, dar este puțin probabil ca testarea suplimentară să afecteze aprobarea de reglementare în Europa.

AstraZeneca și partenerul său, Universitatea din Oxford, au anunțat că solicită aprobarea de reglementare a vaccinului după ce a demonstrat o eficiență medie de 70%.

Această rată a crescut la 90% atunci când s-a administrat o primă doză inițială, apoi o doză completă, similară cu cea a vaccinurilor rivale în curs de dezvoltare de către Pfizer / BioNTech și Moderna. Dar oamenii de știință americani au spus că rata mai mare de eficacitate a venit în timpul testelor la persoanele cu vârsta de 55 de ani și mai puțin și a fost descoperită accidental în timpul studiilor clinice.

Șeful grupului de vaccinuri Oxford, Andrew Pollard, a declarat că vor fi disponibile dovezi suplimentare luna viitoare, dar rezultatul a fost încă „extrem de semnificativ”.

„Acum, că am găsit ceea ce pare a fi o eficacitate mai bună, trebuie să validăm acest lucru, deci trebuie să facem un studiu suplimentar”, a declarat pentru Bloomberg directorul executiv al AstraZeneca, Pascal Soriot.

El a spus că se așteaptă ca acesta să fie un alt „studiu internațional, dar acesta ar putea fi mai rapid, deoarece știm că eficacitatea este ridicată, deci avem nevoie de un număr mai mic de pacienți”.

Citeşte şi: Sindromul de apnee în somn

Vaccin mai ușor de depozitat și distribuit

Există mari speranțe pentru vaccinul AstraZeneca / Oxford, pe care Pollard l-a numit „vaccin pentru lume”, dat fiind că ar putea fi mai ieftin de realizat și mai ușor de depozitat și distribuit. Poate fi depozitat, transportat și manipulat în condiții normale de refrigerare între două și opt grade Celsius (36-46 Fahrenheit) timp de cel puțin șase luni.

Oferta Pfizer / BioNTech necesită temperaturi de -70C, crescând costurile și făcându-l posibil să nu fie la îndemâna țărilor cu venituri mici și medii.

AstraZeneca / Oxford a promis, de asemenea, să furnizeze vaccinul către țările în curs de dezvoltare, fără scop lucrativ.

Sursa: medicalxpress.com

One thought on “AstraZeneca spune că vaccinul său are nevoie de „studiu suplimentar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *