Alimentaţia potrivită pe timp de vară
La prânz, putem opta pentru proteine vegetale (mazăre, fasole, linte, năut) sau animale (pui, peşte, curcan) şi legume gătite uşor sau salate.
Seara să ne răcorim cu un fel uşor de mâncare. Merg foarte bine supele de legume sau supele cremă de legume. Recomand şi salate din legume cu puţină brânză, ton sau ou sau un peşte la grătar/cuptor cu o salată verde.
Importante sunt şi gustările între mesele principale deoarece diminuează riscul apariţiei senzaţiei de foame. Astfel, eliminăm tentaţia de a mânca ce avem la îndemână, cel mai adesea produse procesate. O porţie de fructe proaspete, batonaşe de legume sau un iaurt de băut sunt bine venite.
Aşadar, ideal ar fi să mâncăm la fiecare masă legume de sezon. Să consumăm cantităţi mici de proteine animale şi să avem şi mici gustări pe bază de iaurt şi fructe.
Sursa foto: picjumbo.com
Citeşte şi: Brusturele şi sănătatea pielii
One thought on “Alimentaţia potrivită pe timp de vară”