Deficitul de magneziu, 5 semne de alarmă
Deficitul de magneziu poate fi mai dificil de indentificat. Dieta noastră zilnică, uneori, nu are anumite substanțe nutritive esențiale pentru organism, cum ar fi magneziul. Iată cinci simptome pentru a recunoaște deficitul de magneziu:
Oboseală
Dacă vă simțiți obosiți la sfârșitul zilei, magneziul vă poate ajuta. Acest nutrient joacă un rol esențial în sistemul nervos central și, în consecință, în calitatea somnului. Dacă dormiți bine cu suficient magneziu, vă veți menține într-o formă bună în timpul zilei.
Crampe și furnicături
Cercetătorii au găsit o legătură între crampele nocturne, precum și picioarele care sar atunci când vă culcați și lipsa de magneziu. Magneziul ajută într-adevăr la relaxarea mușchilor. În absența sa, mușchii tind să fie dureroși.
Hipertensiune
Dacă mănânci bine și faci mișcare, dar totuși ai tensiune arterială crescută, este posibil să ai un conținut scăzut de magneziu. Acest nutrient relaxează vasele de sânge. Când se află la un nuvel scăzut în organism, aceste vase se vor contracta și vor crește presiunea sângelui.
Disconfort (amețeli, greață, senzație de amețeală)
Amețelile și greața tipice de stare de rău pot fi cauzate de deficitul de magneziu, care favorizează echilibrul electrolitic. Dacă există o deficiență, creierul poate avea dificultăți în interpretarea semnalelor din urechea internă. Asigurați-vă că obțineți suficient magneziu, va ajuta la prevenirea acestei probleme.
Stresul și iritabilitatea
Creșterea în greutate, anxietatea și tensiunea generală din corp pot indica prea mult stres. Cu toate acestea, un organism stresat consumă mult magneziu și poate provoca deficiențe. Asigurați-vă că primiți suficiente alimente bogate în substanțe nutritive esențiale pentru a vă menține calmul și pentru a evita să vă stârniți anxietatea.
Sursa: santemagazine.fr
Citește și: 8 alimente bogate în magneziu
One thought on “Deficitul de magneziu, 5 semne de alarmă”