5 remedii naturale cu vitamina C pentru răceli
Nu este necesar să luați suplimente pentru a obține suficientă vitamina C. Există într-adevăr o serie de fructe și legume care conțin mult mai mult decât necesarul zilnic recomandat de 45 mg.
Deși mulți dintre noi asociază portocalul și lămâia ca surse principale de vitamina C, în realitate nu sunt cea mai bogată sursă de acid ascorbic. Jurnalul științific BBC Focus a publicat o listă de alimente care conțin o cantitate semnificativă de vitamina C. Printre acestea găsim:
1. Guava
Este unul dintre cele mai eficiente remedii cu vitamina C pentru răceli. Pentru fiecare 100 de grame, guava furnizează 228 miligrame de vitamina C. Acest fruct este utilizat în multe țări, datorită proprietăților sale naturale. Printre care se remarcă:
- Combate constipația: acesta este un fruct bogat în fibre care întărește tranzitul intestinal și ajută la rezolvarea acestor tipuri de probleme.
- Bogat în acid folic: vitamina B este indicată în special pentru perioadele de gestație, deoarece ajută la prevenirea posibilelor malformații ale fătului.
- Conține vitamina A și C: provitamina A este esențială în timpul creșterii. De asemenea, este implicată în vederea, formarea unghiilor și întreținerea părului. În ceea ce privește vitamina C, este esențială pentru procesele explicate anterior.
2. Coacăze negre împotriva răcelilor
Coacăzul negru furnizează 200 mg de vitamina C pentru fiecare 100 de grame. Este unul dintre cele mai utilizate remedii cu vitamina C. De asemenea, se distinge prin conținutul său de alte vitamine, cum ar fi cele din grupa B. Printre care putem menționa:
- Acid pantotenic (vitamina B5).
- Piridoxină (vitamina B6).
- Tiamina (vitamina B1).
Este, de asemenea, un aliment bogat în fier. Un mineral necesar pentru protecția împotriva deficiențelor imune și a oboselii în timpul transportului de oxigen la celule.
3. Ardei roșu
Este o legumă care conține 190 mg pentru fiecare 100 de grame consumate. De asemenea, oferă fibre și antioxidanți. Iată câteva alte substanțe nutritive pe care le conține:
- Carotenoizi.
- Flavonoide.
- Apă.
- Vitaminele B6 și B9.
- Capsaicina.
4. Chili
Ingredientul activ din ardeiul iute este capsaicina, o substanță care îi conferă acest caracter înțepător. De asemenea, este alcătuit din apă, carbohidrați, proteine și vitamine. În mod evident, include o porție bună de vitamina C.
Pe de altă parte, oferă 144 mg pentru fiecare 100 de grame consumate. De asemenea, are proprietăți analgezice, antiinflamatorii și antimicrobiene.
Citește și: Scarlatina la copii
5. Pătrunjel pentru răceli
Două linguri de pătrunjel oferă:
- 2% din necesarul zilnic de calciu, fier și acid folic.
- 12% vitamina A.
- Mai mult de 150% vitamina K.
- 16% vitamina C.
Este un aliment care are multe beneficii pentru organism, în afară de acțiunea sa împotriva apăsărilor reci. De exemplu :
- Contribuie la prevenirea calculilor renali.
- Oferă ameliorarea durerilor articulare.
- Combate oboseala.
- Ajută la prevenirea și tratarea diabetului.
Pe lângă aceste 5 remedii cu vitamina C pentru răceli, există mai multe alimente bogate în această vitamină. Vă recomandăm să le consumați corect pentru a vă menține sistemul imunitar sănătos.
Sursa: amelioretasante.com / Foto: BBPhotodesign