Zahărul, 6 sfaturi pentru reducerea consumului

Zahărul, 6 sfaturi pentru reducerea consumului

Zahărul este asociat în prezent obezităţii, bolilor cardiovasculare şi, conform ultimelor studii din Franţa, cancerului de sân.

A dori să vă limitați aportul acestui aliment nu înseamnă doar să faceți diferite alegeri alimentare sau să vă supuneţi la anumite lipsuri. Vă puteți ajuta corpul să facă față mai bine acestei schimbări cu câteva sfaturi la care poate nu v-ați gândit.

Progresează treptat

Este mai ușor să faci mici modificări simple ale dietei decât să o oprești dintr-o dată. În acest fel, le oferiți papilelor gustative timp să învețe să aprecieze arome noi, mai puțin dulci. Ca să nu mai vorbim că anxietatea legată de modificările prea drastice creează stres, ceea ce nu te ajută să rămâi motivat.

Bea apă

Îți place o gustare dulce? Încearcă mai întâi să bei un pahar cu apă. Pofta de dulce poate fi un semnal de deshidratare. După ce ai băut apa, așteaptă câteva minute și observă ce se întâmplă în corpul tău.

Atenţie la odihnă

Când este obosit sau stresat, corpul are nevoie de energie și apare pofta de zahăr. Pe cât posibil, evitați lipsa somnului, apusurile târzii și trezirile prea timpurii. Încercați să dormiți opt ore bune pe noapte.

Mergi la drumeții

Când vă reduceți aportul de zahăr, corpul dvs. va dori o nouă sursă de energie și, dacă credeți sau nu, îl puteți obține prin efort. Activitatea fizică ajută la echilibrarea zahărului din sânge, la reducerea tensiunii arteriale și la creșterea nivelului de energie. Începeți cu sesiuni de 10 minute pe zi, apoi construiți treptat, în funcție de nivelul de confort. Activitatea intensă, precum drumețiile, poate crește producția de hormoni ai fericirii și, în mod natural, reduce nevoia de dulce.

Redu cafeaua

Consumul de cafeină poate provoca deshidratare și fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge, precum și creșterea poftei de zahăr. Dacă vrei să scapi de reflexele tale dulci, încearcă să tai cafeaua (puțin). O cană mai puțin pe zi este deja benefică. Și dacă nu poți supraviețui fără cofeină, încearcă alternative precum ceaiul matcha sau ceaiul verde.

Citește și: Ivermectina reduce încărcătura virală

Alege-ți cuvintele

Încercați să abordați acest proces de detoxifiere a zahărului ca îmbrățișând un stil de viață nou, mai sănătos, mai degrabă decât privarea. Potrivit site-ului Reader’s Digest, studiile au arătat că a spune „Nu mănânc zahăr” este mai eficient decât „Nu pot mânca zahăr”, deoarece prima propoziție implică alegerea, în timp ce al doilea sugerează o decizie suferită.

Definirea și adoptarea adoptării unui stil de viață nou, mai sănătos nu este ușor, mai ales atunci când vine vorba de evitarea unei dependențe precum zahărul.

Sursa: santemagazine.fr / Foto: pixabay.com

One thought on “Zahărul, 6 sfaturi pentru reducerea consumului

Comments are closed.