Bujorul, floare de leac

Bujorul, floare de leac

Bujorul are în compoziția sa tani­nuri, alcaloizi, fier, mangan, cupru, magneziu, calciu, acizi organici, flavonoide şi vitamina C.

Pentru stimularea imunității și reglarea metabolismului, puneți 20 g de rădăcină mărunțită de bujor la un litru de apă clocotită, acoperiți vasul și lăsați la răcit. Se consumă câte 100 ml de 3 ori pe zi, timp de 30 de zile, după fiecare masă principală, după care se face pauză 3 săptămâni, și se poate relua.

Infuzia de rădăcina de bujor (o linguriță de rădăcină mărunțită la 400 ml de apă clocotită) este bună și în caz de gastrită, ulcer gastric, fisuri anale, dureri de stomac, dizenterie. Se consumă la temperatura camerei câte 100 ml de 3 ori pe zi, cu 20-30 de minute înaintea meselor principale, timp de cel mult 14 zile.

Persoanele care suferă de epuizare psihică pot face următorul preparat: în 500 ml de votcă se pun 3 linguri mărunțite de petale și se lasă la macerat timp de 30 de zile, agitând de mai multe ori pe zi, după care se poate începe administrarea, consumându-se câte o linguriță de preparat de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale, timp de maximum 30 de zile.

Împotriva acneei, dermatitelor și inflamațiilor pielii se poate face o infuzie din petale (o lingură de petale la un litru de apă fierbinte), care se bea cu înghițituri mici pe parcursul unei zile. Cura durează 10 zile maximum și se poate relua o dată la 3 luni.

Pentru combaterea tusei se prepară o infuzie dintr-o lingură de petale de bujor mărunțite, o lingură de măghiran mărunţit, o lingură cu zmeură și o lingură de miere, peste care se adaugă 2 căni cu apă fierbinte și se lasă pentru 2 ore, după care se consumă călduț, fracționat în 3 reprize.

Sursa: doxologia.ro

Citeşte şi: Varza murată, beneficii şi contraindicaţii

One thought on “Bujorul, floare de leac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *