Dovleacul, 4 motive să-l consumi pentru sănătatea ta

Dovleacul, 4 motive să-l consumi pentru sănătatea ta

Din punct de vedere botanic, dovleacul este un fruct, nu o legumă, așa cum se crede în mod obișnuit. Puteți încorpora dovleacul, după ce îl prăjiți la cuptor, în pastele dumneavoatră, în risotto sau îl puteți servi garnitură cu carne.

De ce să comsumăm dovleac?

Întăreşte sistemul imunitar

Consumul de dovleac completează substanțe nutritive antioxidante precum alfa-carotenul și beta-carotenul (vitamina A), despre care se știe că ajută anumite funcții ale sistemului imunitar.

Pentru a fi în formă

Semințele de dovleac, prăjite sau simple, sunt bogate în magneziu, fier și acizi grași nesaturați. Masticabili pentru o gustare ușoară sau adăugați la salate, cereale de dimineață sau supe, iată două moduri excelente de a vă menține sănătatea și silueta.

În ceea ce privește dovleacul în sine,  este bogat în fibre, deconstipant și foarte digerabil. Sărac în calorii, conține 91,6 g de apă la 100 g de dovleac crud. Este un aliment recomandat ca parte a unei diete echilibrate.

Reglează tensiunea arterială

Cantitatea mare de potasiu din dovleac (340 mg de potasiu la 100 g de dovleac crud) ajută la menținerea unui nivel sănătos al tensiunii arteriale. Semințele sunt, de asemenea, recunoscute pentru proprietățile lor care reduc riscul bolilor cardiovasculare.

Menţine sănătatea întregului corp

Unele dintre substanțele nutritive găsite în dovleac susțin sănătatea ficatului, a vezicii urinare și a prostatei și a sănătății ochilor. Acest aliment antiinflamator ar calma tractul digestiv și urinar. Se crede că nivelul său de fosfor joacă un rol important în sănătatea oasele și a dințiilor.

Sursa: santemagazine.fr

Citeşte şi: Cum ştiu dacă am diabet?

One thought on “Dovleacul, 4 motive să-l consumi pentru sănătatea ta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *