Nectarinele, gust și sănătate
Nectarinele, prin nutrienții săi esențiali pentru organism, calitățile sale în domeniul frumuseții și gustul său dulce, dar sărac în calorii, sunt fructe excelente de consumat (aproape) fără moderație.
Acest fruct este o mutație naturală a piersicii, de care diferă prin piele. Cea a piersicii este pufoasă, în timp ce cea a nectarinei este netedă. Numele său ar fi inspirat direct din cuvântul „nectar”, de aroma sa delicată. Sărac în calorii, răcoritor, ușor digerabil, această stea de vară merită să facă parte din meniul nostru.
Nectarinele și nutrienții săi
Vitamine, minerale, antioxidanți, fibre … nectarina este plină de substanțe nutritive bune care acționează asupra sistemului cardiovascular și asupra tranzitului intestinal. Conținutul său ridicat de apă ne ajută să ne răcorim vara și eliminăm toxinele datorită efectului său diuretic și laxativ. Vitaminele și antioxidanții protejează organismul de îmbătrânirea celulară și stimulează sistemul imunitar. În cele din urmă, mineralele precum potasiul ajută la reglarea tensiunii arteriale și ne protejează sănătatea inimii.
Pentru virtuțile sale de frumusețe
Nectarina este, de asemenea, un ingredient interesant pentru frumusețe. Ca mască, zdrobită și aplicată pe față, tonifică pielea. În alimente, ajută la pregătirea pielii pentru bronzare datorită aportului său de beta-caroten.
Pentru gustul lui
Cu sau fără piele (clătiți bine), în plăcinte, salată de fructe, compot, brioșă, crumble sau sorbet, nectarinele fac un desert excelent. Aportul său caloric nu depășește 60 kcal la 100 de grame. Nectarina trebuie aleasă prin parfumul său, flexibilitatea la atingere și absența petelor. Ultimul sfat: NU păstrați acest fruct în frigider pentru a nu-i modifica calitatea gustului.
Sursa: santemagazine.fr
Citește și: Prima vizită la stomatolog a copilului