Aftele, iată 4 moduri ușoare de tratare!

Aftele, iată 4 moduri ușoare de tratare!

Aftele, nici infecțioase, nici contagioase, provoacă o senzație de arsură neplăcută timp de cel puțin 5 zile. Se vindecă spontan în aproximativ zece zile, dar unele soluții ușoare ajută la ameliorarea durerii mai repede.

Ulei esențial de floare de cuișoare

Uleiul esențial antibacterian și antiinflamator acționează asupra durerii și infecțiilor pielii. În plus, este vindecător.

Cum să-l folosesc?

  • În aplicații locale: în 5 picături de ulei vegetal de argan (hidratant și calmant), puneți 1 picătură de ulei esențial (EO) de cuișoare, 1 picătură de EO de niaouli și 2 picături de EO de lavandă aspic; se aplica cu o bucată de bumbac, dimineata, pranzul si seara, pană cand dispar aftele.
  • În apa de gură: 2 picături de EO de cuișoare și 3 picături de disper (dispersant). Se toarnă amestecul într-o jumătate de pahar de apă fierbinte și se face gargară cu acest amestec, de 2 sau 3 ori pe zi.

Sfatul suplimentar pentru a trata aftele: în această perioadă, evitați alcoolul, alimentele grase, tutunul și aromele picante.

Spală gura cu bicarbonat de sodiu

Datorită proprietăților sale de vindecare, antiseptic și calmant al durerii, bicarbonatul de sodiu dezinfectează și neutralizează aciditatea, reducand aftele.

Cum să-l folosesc?

  • În apa de gură: se toarnă 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu comestibil într-un pahar mare de apă. Clătiți-vă gura cu această soluție câteva minute după ce vă spălați pe dinți, de 2 sau 3 ori pe zi.

Sfaturi suplimentare: o igienă orală bună este esențială. Utilizați de preferință o periuță de dinți moale pentru a nu răni gura.

Aftele se pot trata homeopatic

Homeopatia ține cont de modul în care simptomele sunt exprimate la pacient, spre deosebire de alopatie, ceea ce face posibilă oferirea unui tratament adaptat fiecărei situații. Substanțele utilizate sunt puternic diluate și nu provoacă efecte secundare.

Cum să le folosiți?

  • Afta este situată în interiorul obrajilor, este albă și dureroasă: Borax 5 CH, 5 granule, de 3 ori pe zi.
  • Este crăpată, dureroasă, foarte sensibilă la căldură: Borax 5 CH și Nitricum acidum 5 CH, câte 5 granule, de 3 ori pe zi.
  • Este albă, însoțită de hipersalivație și respirație urât mirositoare: Mercurius solubilis 5 CH, 5 granule, de 3 ori pe zi.
  • Aftele sunt mai dureroase noaptea, iar gura este de culoare roșu închis: Lachesis 5 CH, 5 granule, de 3 ori pe zi.

Sfaturi suplimentare: îndepărtați anumite alimente: fructe uscate sau acide, condimente, gruyere, roșii, citrice, ananas, căpșuni, kiwi, nuci.

Propolis

Propolisul este un set de substanțe rășinoase, gumoase și balsamice colectate de albine de la mugurii anumitor plante. Această rășină este utilizată pentru a asigura etanșarea și asepsia stupului. Bogăția sa stă în multitudinea componentelor sale (peste 400): flavonoide (antioxidanți), uleiuri esențiale, dar și oligoelemente (zinc, silice, fier), aminoacizi, care îl fac o substanță cu multe beneficii. Este antiinflamator, vindecător, antiseptic, anestezic, purificator.

Cum să-l folosesc?

  • Mestecați o bucăţică de propolis purificat și păstrați-o în gură cât mai mult posibil, înainte de a o înghiți sau a o arunca.
  • Aplicați soluția uleioasă de propolis pe afte, apoi masați ușor ulcerațiile.
  • Faceți o apă de gură, de 2 sau 3 ori pe zi, cu aceeași soluție de propolis amestecat cu puțină apă fierbinte.

Un alt sfat: acordați preferință fructelor și legumelor curățate, crude, fierte sau amestecate (piure, compot etc.).

Sursa: topsante.com

Citeşte şi: Propolis: proprietăți, beneficii, contraindicații