Alimentaţia potrivită pe timp de vară

Alimentaţia potrivită pe timp de vară

Fiecare sezon are specificul lui, iar  alimentaţia potrivită pe timp de vară trebuie adaptată necesităţilor. Doamna Mariana Chelariu, specialist nutriţie şi dietetică, ne oferă câteva sfaturi preţioase.

Vara trebuie să consumăm multe alimente sărace în calorii, răcoritoare, cu un conţinut ridicat de apă şi bogate în nutrienţi. Alimentele proaspete, neprocesate, consumate variat şi echilibrat furnizează organismului energia de care are nevoie. Natura se adaptează şi ea nevoilor noastre nutriţionale din această perioadă şi vara ne oferă cu generozitate legume şi fructe .

Atenţie la hidratare!

Datorită temperaturilor ridicate, corpul consumă o bună parte din energie în procesele de termoreglare. Încercând să îşi scadă temperatura pentru a se adapta, elimină apă, cu pierderea unor cantităţi importante de săruri minerale. În aceste condiţii, nevoile organismului se îndreaptă către aportul hidric crescut.

Din alimentaţia potrivită pe timp de vară nu trebuie să lipsească brânzeturile!

În perioada verii, putem alege să mâncăm la micul dejun brânzeturi slabe tip brânză proaspată de vaci sau capră, telemea, caş, mozzarela, alături de legume (roşii, ardei, castraveţi), cereale integrale cu laptele preferat, un smoothie din fructe de pădure şi iaurt, pâine integrală sau crackers din faină integrală cu pate vegetal pregătit în casă (hummus, guacamole, pate de fasole, pate de ciuperci).

One thought on “Alimentaţia potrivită pe timp de vară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *