Rinoplastia nechirurgicală

Rinoplastia nechirurgicală

Autor: Dr. Madeleine Nechifor, medic primar dermato-venerologie, doctor în ştiinţe medicale, competenţă în dermatologie estetică şi chirurgicală

Rinoplastia nechirurgicală reprezintă forma neinvazivă de modelare a nasului pentru corectarea diferitelor trăsături ale acestuia, cum ar fi: asimetria nazală, ridicarea uşoară a vârful nasului, armonizarea cu celelalte trăsături ale feţei. Toate aceste mici defecte pot fi înnăscute sau urmarea unei rinoplastii chirurgicale nereuşite.

Cui se adresează rinoplastia nechirurgicală?


Deşi multe persoane sunt nemulţumite de forma nasului lor, foarte puţine dintre acestea recurg la o intervenţie chirurgicală. Acest fapt se datorează reţinerii în privinţa aspectului final şi a posibilelor complicaţii anestezice, chirurgicale sau estetice. Dar, pentru a nu ajunge în astfel de situaţii, acum sunt posibile tehnici neinvazive sau minim invazive, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, care oferă o ameliorare estetică a formei nasului şi a altor trăsături faciale în raport cu celelalte structuri ale feţei.
Pentru persoanele nesigure în ceea ce priveşte intervenţia chirurgicală, rinoplastia nechirurgicală poate fi privita drept o “simulare” al efectului estetic, dar această procedură NU înlocuieşte în niciun caz intervenţia chirurgicală şi efectul lor durează cam 2 ani.

Efectuarea tratamentului
Cea mai populară tehnică neinvazivă este injectarea de acizi hialuronici sau de Radiesse, rapidă şi nedureroasă, folosind acul sau canula, după o mică anestezie locală, printr-o tehnică precisă. Deşi corecţia este vizibilă imediat, substanţa se “aşează” mult mai bine pe structurile osoase şi cartilaginoase în aproximativ 2-3 săptămâni de la realizarea rinoplastiei nechirurgicale. Uneori se asociază şi câteva picături de toxină botulinică în puncte foarte precise pentru estomparea ridurilor de tip bunny lines sau pentru ridicarea uşoară a vârfului nasului.

O altă tehnică minim invazivă, nepermanentă este reprezentată de stimularea colagenică şi susţinerea ţesuturilor cu firele de susţinere resorbabile de tip PDO. Acestea au posibilatea de a remedia forma, curbura sau vârful nasului “căzut”, redând astfel un aspect plăcut. Fiind o procedură nepermanentă, aceasta se poate relua, la nevoie, după 1-2 ani.

Apelând la rinoplastia nechirurgicală, pacientul, nu numai că are o alternativă uşoară şi neinvazivă faţă de o intervenţie chirurgicală convenţională care poate implica riscuri, dar are posibilitatea de a testa şi de a beneficia de o îmbunătăţire vizibilă a aspectului întregii feţe, fără dureri, fără riscuri majore şi care ar avea efecte permanente. Fiind uşor de realizat, rinoplastia nechirurgicală poate fi reluată după o anumită perioadă de timp, permiţându-i pacientului să se hotărască singur asupra îmbunătăţirii aspectului general ale trăsăturilor feţei.

https://www.medeleine-nechifor.ro

Citeşte şi: Cistoscopia la copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *