Insuficiența cardiacă asociată cu nivelurile crescute de fenilacetilglutamină (STUDIU)

Insuficiența cardiacă asociată cu nivelurile crescute de fenilacetilglutamină (STUDIU)

Noile cercetări de la Cleveland Clinic extind legătura dintre ceea ce mâncăm și modul în care microbiomul intestinal influențează riscul de insuficiența cardiacă.

Nivelurile crescute de fenilacetilglutamină (PAG) – un produs secundar creat atunci când microbii din intestine descompun proteinele din dietă – pot fi direct legate atât de riscul crescut de a dezvolta insuficiența cardiacă, cât și de severitate, conform descoperirilor publicate în Circulation: Heart Failure.

Noile descoperiri îmbunătățesc înțelegerea de către cercetători a modului în care microbiomul intestinal, prin nivelurile de PAG, este legat de riscurile de boli cardiace și sugerează posibile abordări pentru a modifica riscurile asociate PAG prin intervenții, precum dieta și utilizarea beta-blocantelor.

Pentru imagistică cardiacă Centrele Scan Expert vă stau la dispoziție cu Rezonanță Magnetică și Computer Tomograf. Programări și detalii la 0745.200.665 | 0745.200.568 | www.scanexpert.ro

De asemenea, s-a demonstrat că nivelurile crescute de PAG corespund cu tipurile de insuficiență cardiacă. De exemplu, PAG sanguin crescut a fost observat la subiecții cu insuficiență cardiacă cu fracțiune de ejecție conservată. Aceasta este o afecțiune în care mușchiul inimii nu se relaxează suficient între bătăi și devine prea rigid, făcându-l mai puțin capabil să umple și, în consecință, să pompeze sânge.

Nivelurile PAG pot prezice cine este expus riscului de insuficiență cardiacă

„Măsurarea nivelurilor de PAG din sânge ar putea oferi o valoare izbitoare pentru a prezice cine este expus riscului de insuficiență cardiacă. Datele constituie un argument solid că punerea la dispoziție a acestui test pentru medici s-ar adăuga la arsenalul lor de teste de diagnostic pentru insuficiența cardiacă.”, spune Stanley Hazen, MD, Ph.D., președintele departamentului de Științe Cardiovasculare și Metabolice din Institutul de Cercetare Lerner.

O echipă, condusă de Dr. Hazen, a descoperit în 202, legătura dintre PAG și bolile cardiovasculare, inclusiv riscul de atac de cord, accident vascular cerebral și deces. În acel studiu, s-a demonstrat că PAG afectează funcția receptorilor adrenergici de pe trombocite, influențând funcții precum riscurile de coagulare a sângelui.

Te-ar putea interesa și: Foamea exagerată, cum să o controlăm și de ce pune stăpânire pe noi

Acest nou studiu a săpat mai adânc în alte funcții potențiale ale PAG, cu accent pe insuficiența cardiacă. Echipa de cercetători a descoperit că nivelurile PAG au fost legate de riscurile de insuficiență cardiacă prin datele pacienților de la mii de pacienți din două cohorte de studii independente, una din Europa și alta din SUA.

Direcționarea PAG pentru a rezolva o stare critică de sănătate

În studiile inițiale privind PAG, dr. Hazen, Tang și colegii săi au arătat cum PAG afectează receptorii adrenergici multipli din celule, inclusiv receptorul beta-adrenergic pe care îl vizează beta-blocantele. Aceste studii au inclus dovezi pentru utilizarea unor medicamente, precum carvedilolul pentru a contracara efectele PAG.

Unul dintre pașii următori pe care se concentrează echipa Dr. Hazen este identificarea bacteriilor și a enzimelor lor care ajută la producerea PAG. Astfel se pot dezvolta noi abordări terapeutice pentru a reduce PAG. Intervențiile dietetice ar putea ajuta, de asemenea, la reducerea riscului, spune dr. Hazen. Sursa: Circulation: Heart Failure / Foto: medicalxpress.com

2 thoughts on “Insuficiența cardiacă asociată cu nivelurile crescute de fenilacetilglutamină (STUDIU)

Comments are closed.