Sănătatea inimii, cele mai bune 10 alimente

Sănătatea inimii, cele mai bune 10 alimente

Sănătatea inimii poate să nu fie prioritatea ta numărul unu în fiecare zi, dar ar trebui să fie. Boala de inimă este principala cauză de deces și mulți oameni nu fac suficient pentru a-și menține coprul în formă.

Și, deși modificări ale stilului de viață, cum ar fi reducerea consumului de sare sau vizionarea mai puțină la televizor, au fost studiate și dovedite că susțin sănătatea inimii, alimentele pe care le includeți în dieta dvs. joacă un rol major în reducerea riscului de apariție a bolilor cardiace.

Un număr tot mai mare de experți recomandă în mod constant să urmați dieta mediteraneană sau dieta DASH pentru a vă susține inima.

Secretul constă în a varia tipurile de pește, legume, cereale integrale și alte alimente de care vă bucurați în fiecare zi. Având în vedere acest lucru, am compilat cele 10 alimente de top pentru inima ta. Amestecă și potrivește câteva dintre ele în fiecare săptămână pentru o inimă mai sănătoasă.

Somon sălbatic

La grătar sau la cuptor, acest pește gustos și cărnos este bogat în acizi grași omega-3 care îmbunătățesc markerii metabolici ai bolilor de inimă. Are, de asemenea, niveluri bogate de seleniu, un antioxidant despre care studiile au arătat că mărește protecția cardiovasculară. Dacă aveți nevoie de inspirație pentru a găti, consultați secțiunea noastră culinară.

Sardine

Aceste creaturi spinoase sunt, de asemenea, încărcate cu omega-3 sub formă de ulei de pește, care crește nivelul de colesterol „bun” și reduce riscul de atacuri de cord bruște la persoanele care au suferit atacuri anterioare. Alegeți sardine proaspete pentru a evita conținutul ridicat de sare din conserve.

Nuci

Nucile sunt pline de acizi grași omega-3, fibre, vitamina E și acid folic, toate acestea promovând inimile sănătoase. De asemenea, sunt bogate în grăsimi polinesaturate. Mănâncă-le fără sare pentru cea mai bună masă pentru inimă.

Semințe chia

Există câteva beneficii mari pentru sănătate oferite de semințele de chia. Doar o lingură din această sursă de omega-3 pe bază de plante conține doar 60 de calorii și ajută la reducerea colesterolului rău și a formării plăcii. Amestecă-le cu iaurt sau supă, presară-le pe o salată.

Ovăz

Beneficiile foarte mediatizate ale consumului de fulgi de ovăz au arătat de multă vreme că este o masă minunată pentru reducerea colesterolului. Dar mănâncă numai tipul simplu, neprocesat. Ovăzul instantaneu și aromat este adesea udat în zahăr procesat. În plus, poate fi chiar benefic pentru pierderea în greutate.

Afine

Aceste fructe de pădure negre sunt pline de resveratrol și flavonoide, un alt antioxidant care ajută la prevenirea bolilor coronariene. Pune-le în fulgi de ovăz, într-un smoothie sau în iaurt.

Te-ar putea interesa și: Insuficiența cardiacă asociată cu nivelurile crescute de fenilacetilglutamină (STUDIU)

Vin roșu

Revenind la importanța resveratrolului, un compus cu proprietăți antioxidante, care poate ajuta și la prevenirea cancerului, potrivit unui studiu de la Universitatea din Leicester din Marea Britanie. Resveratrolul se găsește în fructele de pădure și strugurii cu piele închisă. Conțin cantități mari de procianidine, un antioxidant care ajută la reducerea colesterolului și la creșterea sănătății arteriale. Deși unele studii spun că consumul de vin poate îmbunătăți sănătatea inimii, altele indică că nicio cantitate de alcool nu este bună pentru sănătatea inimii.

Ceai verde

Reduceți hipertensiunea arterială, turnându-vă o ceașcă din această băutură preferată de mult timp de herboriștii chinezi pentru beneficiile sale medicinale. În căldura sa liniștitoare se află catechina și flavonidele, antioxidanți cu multiple beneficii cardio, inclusiv reducerea cheagurilor de sânge.

Lapte de soia

Este bogat în compusul organic izoflavone, despre care s-a demonstrat că ajută la reducerea colesterolului. Spre deosebire de laptele animal, această băutură nu conține colesterol și este în mod natural sărac în grăsimi. De asemenea, conține niacină, care ajută la stimularea circulației.

Stafide

Luați o mână și ajutați la reducerea hipertensiunii arteriale, conform unui studiu din 2012 prezentat Colegiului American de Cardiologie. Asta pentru că stafidele sunt pline de potasiu, care ajută la scăderea hipertensiunii arteriale și la creșterea antioxidanților care întăresc imunitatea. Cercetări recente au indicat că alimentele bogate în potasiu pot stimula sănătatea inimii.

Sursa: prevention.com