Vitamina B8, surse naturale

Vitamina B8, surse naturale

Vitamina B8 sau biotina este vitamina frumuseții prin excelență. Suplimentele alimentare sunt deseori oferite pentru a restabili sănătatea pielii sau a părului. Mai sunt necesare? Unde putem găsi această vitamină în mod natural, înainte de a apela la suplimente?

Care este rolul vitaminei B8?

La fel ca majoritatea vitaminelor B, B8 joacă un rol esențial în producerea de energie din proteine, carbohidrați și grăsimi din alimente, precum și în sinteza acizilor grași și a aminoacizilor. Mai ales, este implicată în reînnoirea celulelor pielii, a părului și a unghiilor. Ar putea fi, de asemenea, implicată în răspunsul imun.

Care sunt nevoile noastre zilnice de vitamina B8?

Necesarul nostru de vitamina B8 variază în funcție de vârstă:

  • 4 µg / zi pentru sugari sub 6 luni,
  • 6 µg / zi pentru sugari de la 6 luni la 1 an,
  • 20 µg / zi pentru copii de la 1 la 3 ani,
  • 25 µg / zi pentru copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 10 ani,
  • 35 µg / zi pentru adolescenți cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani,
  • 40 µg / zi pentru bărbați și femei cu vârsta peste 18 ani,
  • 40 µg / zi pentru femeile gravide,
  • și 45 µg / zi pentru femeile care alăptează.

Ce alimente sunt bogate în vitamina B8?

Avantajul este că este prezent în aproape toate alimentele, dar în proporții foarte variate. O găsim în carnea de organe, în special în ficat. La fel ca toate vitaminele B, este solubilă în apă, de unde și avantajul aburirii și / sau consumului sucurilor și bulionelor de gătit.

Alimentele cele mai bogate în vitamina B8:

  • Ficat de pasăre (210 μg),
  • Drojdie de bere (60 μg),
  • Migdale (49 μg),
  • Pâine integrală (32 μg),
  • Nuci (29 μg),
  • Ou fiert tare (16 μg),
  • Ciuperci (14 μg),
  • Făină de grâu integral (7,2 μg),
  • Brie (6,8 μg),
  • Bacon (6 μg),
  • Filet de porc (5 μg),
  • Friptură la grătar (5 μg),
  • Anghinare (4,1 μg).

Sunt frecvente deficiențele de biotină? Cum să le recunoaștem?

Deficiențele de vitamina B8 rămân rare, deoarece B8 este reprezentată pe scară largă în alimente și este parțial produsă de anumite bacterii prezente în flora intestinală.

Mai multe semne pot semnala carența:

  • unghii fragile și fragile,
  • acnee
  • piele grasă și / sau păr,
  • dermatită,
  • eritem sau candidoză,
  • Pierderea parului
  • etc.

Un deficit de B8 poate fi legat de o stare de subnutriție (dietă restrictivă cu conținut scăzut de calorii sau severă, anorexie etc.), boală inflamatorie cronică a intestinului, insuficiență renală sau chiar un defect genetic.

Când să luați suplimente alimentare?

Poate fi benefic să folosiți suplimente alimentare pentru probleme ale pielii, căderea părului, unghiile moi și fragile. În acest caz, este prescris la doze cuprinse între 10 și 30 mg pe zi.

Dacă situația nu se îmbunătățește după câteva săptămâni, pot fi luați în considerare alți factori care explică starea de sănătate slabă a tegumentelor:

  • deficiență de fier,
  • deficit de zinc,
  • deficit de vitamina B12,
  • sau disfuncție tiroidiană.

Sursa: santemagazine.fr

Citește și: Mâncarea sănătoasă e gustoasă!

2 thoughts on “Vitamina B8, surse naturale

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *