Varicele, 3 remedii naturale pentru ameliorarea lor

Varicele, 3 remedii naturale pentru ameliorarea lor

Varicele pot provoca mult disconfort dacă sunt neglijate, variind de la un aspect fizic slab la crampe și vânătăi.

Înainte de a vorbi despre remedii naturale pentru tratarea varicelor, este important să știm că varicele sunt capilare dilatate, de obicei de culoare roșie sau albastră. Ele pot apărea într-o zonă foarte mică sau pot fi prezente într-o zonă mare a corpului.

În mod normal, nu simțiți niciun simptom. Nu reprezintă niciun risc grav pentru sănătate. Cu toate acestea, atunci când sunt prea mari, pot da senzația de mâncărime sau ardere.

Varicele depinde foarte mult de structura genetică, dar există pași pe care îi puteți face pentru a reduce riscul de a dezvolta vene varicoase. Factorii de care trebuie să fii conștient sunt:

 • Excesul de greutate și lipsa activității fizice
 • Obezitatea
 • Luați contraceptive orale
 • Istoria cheagurilor de sânge
 • Purtați haine largi
 • Probleme de circulație

Vă prezentăm trei remedii naturale pentru ameliorarea varicelor!

1. Exerciții de intensitate redusă pentru îmbunătățirea circulației sângelui în picioare și ameliorarea varicelor

Promovarea unei bune circulații a picioarelor cu exerciții ușoare este prima și cea mai ușoară modalitate de a obține ameliorarea venelor varicoase și a vânătăilor fără cauză aparentă. Pentru a face acest lucru, faceți zilnic exerciții de intensitate scăzută.

 • Scoate-ți un câine la plimbare dimineața și altul după-amiază.
 • Mergeți cu bicicleta de exerciții timp de 25 de minute pe zi
 • Faceți treburi care vă impun să mergeți
 • Urcați și coborâți cel puțin două trepte de scări dimineața și seara

Pe lângă prevenirea varicelor, aceste exerciții vă vor ajuta să rămâneți sănătoși mulți ani de acum încolo.

2. Îndepărtați varicele cu ciorapi de compresie

Ciorapii de compresie îmbunătățesc circulația sângelui prin menținerea formei naturale a picioarelor și susținerea acestora. Puteți găsi rate de compresie mai mult sau mai puțin strânse în toate hipermarketurile. Pentru a alege ceva potrivit, ia în considerare următoarele:

Redus. Această categorie este ideală dacă aveți varice foarte mici și nu sunt numeroase. Puteți folosi acești ciorapi câteva ore sau toată ziua, deoarece vă simțiți confortabil.

Mediu. Vă recomandăm utilizarea lor dacă varicele sunt deja vizibile cu ochiul liber și dacă nu sunt prea mari. Utilizați-le timp de cel puțin 6 ore, mai ales când stați în picioare sau nu sunteți foarte activ.

Mare. Ar trebui să le utilizați dacă aveți deja varice foarte vizibile și ați observat vânătăi sau vânătăi fără un motiv aparent. Încercați să îi utilizați cât mai multe ore pe zi posibil. Este posibil să simțiți un anumit disconfort în primele câteva zile, mai ales dacă compresia dvs. este foarte strânsă. La început, îi puteți folosi câteva ore, apoi creșteți treptat timpul de purtare până vă simțiți confortabil.

Nu este necesară nicio rețetă pentru achiziționarea acestor ciorapi. În ceea ce privește spălarea, utilizați un săpun ușor. Aceste ciorapi sunt mai scumpi decât ciorapii obișnuiți, dar sunt concepuți pentru a fi mai durabili.

Dacă nu doriți să cumpărați ciorapi, dar doriți același efect, încercați bandaje pentru picioare. Este o metodă mai economică, dar mai puțin practică și confortabilă.

Citește și: Troscotul, proprietăți terapeutice

3. Ridică picioarele din când în când

O altă modalitate de a obține circulația în picioare este să le îndreptați câteva minute.

 • Culcați-vă pe pat și sprijiniți-vă picioarele de perete sau pe două sau trei perne.
 • Stai pe canapea și odihnește-ți picioarele pe cotieră.
 • Stai pe podea și ridică picioarele pe un scaun.

Este important să nu rămâneți mai mult de douăzeci de minute în această poziție. Nu trebuie să dormiți niciodată toată noaptea în această poziție, s-ar putea să simțiți o senzație dureroasă în timp ce sângele se mișcă în jos.

Încercați să faceți acest exercițiu cel puțin o dată pe zi. În mod ideal, ar trebui să faceți acest lucru de trei ori pe zi, dacă varicele sunt foarte mari.

Sursa: amelioretasante.com

One thought on “Varicele, 3 remedii naturale pentru ameliorarea lor

Comments are closed.