Urzica: care sunt virtuțile ei?

Urzica: care sunt virtuțile ei?

Urzica este una dintre cele mai eficiente plante medicinale, fiind folosită în numeroase forme (decoct, cataplasmă etc.) în funcție de efectul dorit: diuretic, antireumatic, anti-mâncărime etc.

Urzica și proprietățile sale medicinale

Este un diuretic foarte bun pentru funcționarea organelor precum rinichiul sau vezica urinară. Se poate folosi sub formă de capsule, frunze uscate, suc proaspăt, extract fluid sau tinctură alcoolică.

Cataplasma asociată cu argila verde acționează împotriva durerilor de artrită și reumatism. Se lasă să acționeze cel puțin 30 de minute. Frunzele liofilizate combate febra fânului.

Rădăcina ameliorează urinarea în inflamația benignă a prostatei. Rădăcina acestei plante poate fi înghițită uscată sau transformată într-un extract standardizat.

Citește și: Colicile sugarului

Întrebuințări zilnice

Aplicată ca loțiune, urzica combate acneea. În apa de gură, planta este eficientă împotriva infecțiilor: afte, gingivită, angină. De asemenea, poate fi un aliat al femeilor însărcinate, planta promovând stimularea laptelui matern.

Bogată în mod natural în vitaminele A, B și C, urzica este foarte mineralizată în fier, calciu, magneziu, potasiu și fosfor. Prin urmare, este un supliment alimentar excelent în cazul unei diete.

Sfat: odată încălzite, frunzele își pierd efectul înțepător.

Sursa: futura-sciences.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *