Urzica, 4 remedii pentru sănătate

Urzica, 4 remedii pentru sănătate

Frunzele de urzică, bogate în polifenoli, sunt cunoscute pentru conținutul lor de minerale, cum ar fi calciu, potasiu și silice, precum și vitaminele A și C. Sunt purificatoare, remineralizante, antialergice.

Rădăcina conține polifenoli, lignani, steroli și zaharuri. Este recomandată în cazurile de adenom de prostată.

Pentru a vă pregăti de alergiile sezoniere

Puneți 15g frunze de urzică, 15g frunze de pătlagină și 15g de flori de rozmarin în 1 litru de apă care fierbe. Opriți focul și lăsați vasul acoperit timp de 15 minute. Se filtrează și se bea 1 litru pe zi timp de 21 de zile începând din februarie. Se reînnoiește după o pauză de 5 zile.

Pentru ameliorarea reumatismului

Puneți 15 g de frunze de urzică și 15 g de frunze de viță roșie în 1 litru de apă la foc mic. Opriți focul și lăsați-l să se absoarbă timp de 15 minute. Se filtrează și se bea 1 litru pe zi timp de 21 de zile.

Pentru un drenaj bun

Puneți 15 g frunze de urzică și 15 g rădăcini de păpădie tocate mărunt în 1 litru de apă rece. Creșteți ușor temperatura până fierbe. Opriți focul și lăsați-l să se absoarbă timp de 20 de minute. Se filtrează și se bea 1 litru pe zi timp de 21 de zile.

Citește și: Oţet de urzici contra mătreţii

Pentru a preveni adenomul de prostată (de la vârsta de 50 de ani)

Puneți 15 g de rădăcini de urzică mărunțite, 15 g de salcie și 10 g de plante tribule întregi (Tribulus terrestris) în 1 litru de apă rece. Creșteți ușor temperatura până fierbe. Opriți focul și lăsați să se infuzeze timp de 20 de minute. Se filtrează și se bea 1 litru pe zi timp de 21 de zile. Se reînnoiește de 3 ori pe an.

Precauțiile obișnuite

Unele persoane pot fi alergice la urzică. Solicitați întotdeauna sfatul medicului dacă sunteți gravidă, alăptați și luați medicamente. Urzica nu este recomandată persoanelor cu hipertensiune arterială, insuficiență renală și persoanelor care iau anticoagulante.

Sursa: topsante.com / Foto: Marina Pershina (pixabay.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *