Un usturoi pe zi și ai sănătate pentru totdeauna!

Un usturoi pe zi și ai sănătate pentru totdeauna!

Usturoiul are multe avantaje de care nu ar trebui să ezităm să profităm adăugându-l în felurile noastre de mâncare.

?Este bogat în minerale: conține potasiu, sulf, fosfor, calciu, magneziu … utile pentru oase, pentru buna funcționare a inimii, a sistemului digestiv.

?Este sărac în calorii: un cățel de usturoi, sau aproximativ 3 g, este doar 4 calorii.

?Conține uleiuri esențiale: acestea contribuie la prevenirea infecțiilor digestive și pulmonare.

3 motive bune pentru a-l consuma

1. Previne riscul de cancer

Usturoiul conține compuși de sulf precum alina, alicina, ajoena, cu proprietăți antiinflamatorii. Acești compuși sunt utili pentru reducerea riscului de a dezvolta anumite tipuri de cancer.

Studiile arată în special eficacitatea sa împotriva cancerelor digestive, cu condiția să consumați cel puțin șase căței pe săptămână și, de preferință, cruzi decât fierţi, compușii cu sulf care reduc căldura.

2. Protejează împotriva îmbătrânirii premature a corpului

Usturoiul conține mulți antioxidanți precum flavonoizi, polifenoli, vitamina E și seleniu. Acestea protejeaza celulele de atacul radicalilor liberi, responsabili de imbatranirea prematura a celulelor.

Citeşte şi: Oboseală? 6 moduri alimentare ca să uiţi de ea

3. Este bun pentru inimă

Compușii săi de sulf funcționează și la nivel cardiovascular, prin limitarea formării plăcilor de aterom și prin scăderea ușoară a tensiunii arteriale.

Sfaturi:

Sunteți însărcinată? Gustul usturoiului se va regăsi în laptele matern și îi va conferi o aromă puternică. Dacă sunteți obișnuită să-l consumați, nu-l deranjează pe bebeluș care se va obișnui cu ușurință cu aroma. Cu toate acestea, evitați să-l mâncați foarte rar, îl va surprinde.

Vrei să neutralizezi gustul usturoiului? După ce îl mănânci, mesteci pătrunjel sau mentă, clorofila lor absoarbe compușii de sulf care îi provoacă mirosul puternic.

Precauţii: Dacă luați anticoagulante, nu mâncați mai mult de un cățel de usturoi pe zi pentru a evita creșterea riscului de sângerare.

Sursă: santemagazine.fr / Foto: pixabay.com

One thought on “Un usturoi pe zi și ai sănătate pentru totdeauna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *