Trifoiul, contraindicații

Trifoiul, contraindicații

Trifoiul aduce multe beneficii pentru sănătatea scalpului, părului, pielii, libidoului și a stării de spirit în general. Însă, ca orice plantă are și câteva contraindicații la care trebuie să fim atenți.

Cercetările științifice arată că atunci când trifoiul este consumat crud și în cantități mari, unele animale devin sterpe sau se umflă și mor. Li se recomandă doar trifoi uscat. În cazul uman, în general, nu sunt probleme, însă unele precauții privind trifoiul trebuie luate în considerare:

  • Fitoestrogenii din trifoi ar putea să acționeze și asupra endometrului. În acest caz, femeilor gravide li se recomandă să evite preparatele pe bază de trifoi.
  • De asemenea, planta conține polen și poate cauza unele reacții alergice persoanelor sensibile. Dacă ați consumat produse naturiste pe bază de trifoi și vă confruntați cu prurit, dispnee, suspendați tratamentul și adresați-vă medicului.
  • ajută la lichefierea sângelui. Preparatele care conțin planta în compoziție, trebuie evitate, dacă urmați un tratament cu efect anticoagulant.
  • Nu în ultimul rând, recomandarea generală: pentru evitarea reacțiilor chimice de orice fel, între medicamente și preparate fitoterapeutice trebuie să existe o pauză de 2-3 ore.

Foto: Maria Elvira Roman

Te-ar putea interesa și: Cum creștem imunitatea organismului toamna?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *