Tratamentul papiloamelor

Tratamentul papiloamelor

Autor: Dr.  Madeleine Nechifor, medic primar dermato-venerologie, doctor în ştiinţe medicale, competenţa în dermatologie estetică şi chirurgicală

Majoritatea oamenilor maturi sau vârstnici au sau vor avea, la un moment dat al vieţii, una sau mai multe leziuni/excrescente la nivel cutanat, pe care le înglobează în termenul popular de “negi“. Cele mai multe sunt banale (fără  a ridica probleme deosebite), diferite tipuri de tumorete benigne şi mult mai puţine maligne.

Cele mai frecvente tumorete benigne (deci fără complicaţii notabile, cum ar fi cancerizarea) sunt papiloamele, nişte excrescenţe care seamănă cu un fir de aţă sau cu un deget, mai mici sau de dimensiuni mai mari, cu un picioruş, cu aspectul pielii normale, de aceeaşi culoare sau mai închise, fără nici o simptomatologie. Sunt localizate pe zone de fricţiune (la pliuri – axile, latero-cervical) sau diseminate pe tot trunchiul.

Sunt foarte numeroase şi mai mari la pacienţii vârstnici, obezi, diabetici, la care există un factor metabolic ce favorizează creşterea lor.

Deşi nu se transformă malign, pot avea mici complicaţii locale, legate de traumatismele mici şi repetate: sângerarea, suprainfecţia, necroza bazei.

Tratamentul papiloamelor

Tratamentul papiloamelor constă în înlăturarea lor prin diverse metode: excizia cu dispozitive de radiofrecvenţă sau laser, cu bisturiul, aplicarea de azot lichid – după anestezia locală a  bazei lor. În zilele urmatoare intervenţiei se recomandă menţinerea igienei locale corecte şi aplicarea de soluţii antiseptice.

Atenţie, la tratamentul papiloamelor acasa!

Nu aplicaţi local soluţii care le  “ard “, dispozitive pe baza de azot lichid sau care le “îngheaţă“ cumpărate de ocazie pe internet, nevalidate de un organism medical sau farmaceutic de reglementare. Cel mai adesea veţi obţine necrozarea lor, sângerarea, suprainfecţia şi bineînţeles, durere locală! În final veţi cheltui mult mai mult timp şi bani pentru a rezolva  o mică problemă.

Vă așteptăm la cabinetul nostru din strada Primǎverii (Policlinica Industrială) pentru a vă pune la dispoziție opțiuni pentru tratamentul papiloamelor, precum si optiuni de diagnostic și tratament pentru toate problemele estetice sau medicale care pot afecta pielea.

0745.604.935 | nmadeleine2001@yahoo.com | www.madeleine-nechifor.ro

Citeşte de acelaşi autor şi: Blefaroplastia nechirurgicală

2 thoughts on “Tratamentul papiloamelor

Comments are closed.