Tratamente naturale pentru părul uscat

Tratamente naturale pentru părul uscat

Dacă te lupți cu părul uscat care este încrețit, plictisitor și cu vârfurile despicate, probabil că trebuie să-l tratezi natural. Majoritatea balsamelor oferă rezultate bune, dar nu întotdeauna de lungă durată.

În plus, conțin substanțe chimice care pot deteriora scalpul pe termen lung. Descoperă în acest articol 5 tratamente naturale pentru păr pentru părul uscat.

Cu ingrediente naturale precum iaurt, miere sau ulei, veți obține păr hidratat și strălucitor.

1. Miere de iaurt și albine

Produsele lactate sunt o opțiune excelentă pentru tratarea naturală a părului uscat. Mai exact, iaurtul este bogat în vitamine și minerale din grupul B, precum zinc, magneziu și calciu. Acestea hrănesc scalpul de la rădăcină.

Pe de altă parte, mierea este un ingredient obișnuit în produsele cosmetice pentru casă, datorită conținutului său de vitamine, minerale și enzime, precum și a proprietăților sale hidratante. De asemenea, are virtutea de a hidrata fără să se ungă excesiv, deoarece nu conține ulei. Prin urmare, este benefic pentru orice tip de păr.

Se amestecă iaurtul cu o lingură de miere, apoi se aplică pe părul uscat. Apoi, lăsați să acționeze 30 de minute și spălați-vă cu șamponul obișnuit.

2. Maioneză

Maioneză pe păr? Da, acest lucru este surprinzător, dar oul și uleiul sunt două ingrediente foarte benefice pentru tratamentul natural al părului uscat.

Oul, bogat în grăsimi și proteine, este un puternic hidratant. În plus, uleiul de măsline este foarte nutritiv și ajută la prevenirea capetelor despicate. De asemenea, conține vitamina E cu proprietăți antioxidante.

Puteți folosi orice maioneză aveți acasă. Cu toate acestea, evitați maioneza prefabricată care conține aditivi.

De asemenea, dacă utilizați maioneză care conține albuș, ar trebui să vă spălați părul cu apă călduță. Pentru că dacă apa este prea fierbinte, ar putea lăsa resturi de albuș de ou gătit în păr.

În cele din urmă, dacă mirosul de ou te deranjează, poți adăuga câteva picături de ulei esențial, lavandă sau rozmarin, de exemplu.

3. Tratamente naturale pentru părul uscat: ulei de cocos și aloe vera

S-a demonstrat că uleiul de cocos beneficiază de sănătatea părului în diferite studii. Acidul lauric pe care îl conține are o mare afinitate cu structura părului. Prin urmare, poate pătrunde în părul uscat și poate preveni firele fragile sau uscate.

Pe de altă parte, aloe vera este bogată în vitamine, minerale, aminoacizi, enzime și antioxidanți. Pe lângă menținerea hidratării naturale a părului, îl protejează și de daunele cauzate de expunerea la soare. Este, de asemenea, o alternativă naturală la gelurile de coafare.

Se amestecă cele două ingrediente în părți egale și se emulsionează astfel încât să fie bine combinate. Apoi aplicați pe păr și lăsați să acționeze peste noapte. Când te trezești, spală-te cu șamponul obișnuit.

4. Avocado și banane pentru tratarea naturală a părului uscat

În acest caz, vă propunem să combinați două fructe care, când sunt pe deplin coapte, sunt bogate în nutrienți nutritivi pentru păr. Ambele oferă moliciune și strălucire, pe lângă hrănirea foliculului de păr.

Acest lucru se datorează faptului că avocado este bogat în vitaminele A, B, C, E și K și conține o mare varietate de minerale. Bananele, pe de altă parte, conțin vitaminele A, C, E și minerale precum potasiul și zincul.

Zdrobiți o banană cu jumătate de avocado, apoi distribuiți acest amestec peste tot părul. Lăsați-l să acționeze o jumătate de oră și spălați-l cu șamponul.


5. Ulei de măsline și suc de lămâie

În cele din urmă, iată două ingrediente care fac un amestec ideal pentru părul uscat. Uleiul de măsline hrănește profund și repară părul deteriorat. Lămâia, pe de altă parte, adaugă strălucire și echilibrează excesul de grăsime din uleiul de măsline. Acest tratament este foarte antioxidant și restaurator.

Se amestecă 3 linguri de ulei de măsline cu sucul unei lămâi. Cu cât părul este mai uscat, cu atât ar trebui adăugat mai mult ulei. Apoi aplicați pe toți părul și lăsați-l să acționeze o oră sau peste noapte, dacă este posibil.

Acum știi 5 tratamente naturale și naturale pentru părul uscat. Probabil că aveți câteva dintre aceste ingrediente dacă sunt utilizate în produsele cosmetice naturale. Dacă nu este cazul, vă sfătuim să le obțineți, deoarece vor fi, de asemenea, foarte benefice pentru piele și corp.

Sursa: amelioretasante.com

Citește și: 4 plante care ameliorează reumatismul

One thought on “Tratamente naturale pentru părul uscat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.