SUA aprobă tratamentul cu anticorpi Covid-19 administrat lui Trump

SUA aprobă tratamentul cu anticorpi Covid-19 administrat lui Trump

O terapie cu anticorpi COVID-19 utilizată pentru tratarea președintelui Donald Trump a fost aprobată sâmbătă de autoritatea de reglementare a medicamentelor din SUA pentru persoanele care nu sunt încă spitalizate de boală, dar care prezintă un risc ridicat.

Lumina verde pentru medicamentul Regeneron a venit după ce REGEN-COV2, o combinație de doi anticorpi fabricați în laborator, s-a dovedit a reduce spitalizările legate de COVID-19 sau vizitele în camera de urgență la pacienții cu afecțiuni subiacente.

„Autorizarea acestor terapii cu anticorpi covid-19 monoclonali poate ajuta pacienții ambulatori să evite spitalizarea și să atenueze povara sistemului nostru de îngrijire a sănătății”, a declarat Stephen Hahn, comisar al Food and Drug Administration (FDA).

Leonard Schleifer, președintele și CEO-ul Regeneron, a adăugat că această mișcare a fost „un pas important în lupta împotriva COVID-19, deoarece pacienții cu risc ridicat din Statele Unite vor avea acces la o terapie promițătoare la începutul infecției”.

Tratamentul cu anticorpi covid-19 de la Regeneron este al doilea tratament cu anticorpi sintetici care a primit o aprobare de utilizare de urgență (EUA) de la FDA după ce o terapie similară dezvoltată de Eli Lilly a primit statutul pe 9 noiembrie.

Sistemul imunitar uman dezvoltă în mod natural proteine ​​de combatere a infecțiilor numite anticorpi – dar pentru că nu toată lumea are un răspuns adecvat, companii precum Regeneron și Lilly au fabricat soluții fabricate în laborator. Acestea acționează prin legarea la o proteină de suprafață a virusului SARS-CoV-2 și oprirea invadării celulelor umane.

Compania a declarat că se așteaptă să aibă gata pregătite doze de anticorpi covid-19 pentru 80.000 de pacienți până la sfârșitul lunii noiembrie și aproximativ 300.000 de pacienți în total până la sfârșitul lunii ianuarie 2021. Acestea vor fi disponibile pacienților din SUA fără costuri din buzunar, în condițiile unui program guvernamental. Sursa: medicalxpress.com

Citeşte şi: Turiţa mare: o plantă medicinală pe care ar trebui să o cunoști